Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Съдят двама младежи блъснали възрастна жена до кв. "Черно море“
Автор: Екип Burgas24.bg 17:20 / 04.09.2017Коментари (0)2062
©
Окръжна прокуратура - Бургас предаде на съд 18-годишния Стефан М. и 21-годишния Съби Р. Стефан е подсъдим за това, че на 31.10.2015 г., около 19.30 ч., в гр. Бургас, по второстепенен път гр.Бургас - кв."Черно море", на около 500 м от кв. "Черно море" като непълнолетен (към датата на извършване на деянието), навършил шестнадесет годишна възраст, но разбиращ свойството и значението на деянието и можещ да ръководи постъпките си, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил марка "Фиат", без да има необходимата правоспособност - без съответно свидетелство за управление, нарушил правилата за движение по пътищата управлявайки автомобила с несъобразена скорост - несъобразена с далечината на видимост в осветеността от късите светлини на фаровете, през тъмната част от денонощието, като с това по непредпазливост причинил смърт, настъпила на местопроизшествието, на пешеходката Мариора Н., в резултат на тежка черепно мозъчна травма. Това е престъпление по чл. 343, ал. 3, б "б", предл. 1, във вр. с чл. 342, ал.1, вр чл. 63, ал. 2, т. 2 от НК.

Съби Р. е подсъдим за това, че на 31.10.2015 г., около 19.30 часа, в Бургас, по второстепенен път гр.Бургас - кв."Черно море", на около 500 м от кв. "Черно море" нарушавайки правилата за движение, а именно предоставяйки моторното превозно средство на неправоспособния непълнолетен водач Стефан М., който нарушавайки правилата за движение, допуснал пътно-транспортно произшествие и при условията на независимо съпричиняване от страна на Стефан М. по непредпазливост причинил смърт на същара пешеходка.
 
Подсъдимите Съби Р. и Стефан М. са приятели от години. Двамата живеят на едно и също населено място в кв. "Рудник", учили в едно и също училище в същия квартал, работили заедно. На неустановена дата подсъдимият Съби Р. закупил втора ръка лек автомобил марка "Фиат" от непознато за него лице от Поморие. На 31.10.2015 г. около 18.00 часа по мобилния телефон на Съби Р. се обадил неговият приятел Стефан М. Двамата решили да отидат до бензиностанцията намираща се на пътя Бургас - Каблешково за да заредят с гориво. Тогава Съби преотстъпил управлението на лекия автомобил на Стефан, въпреки знанието му, че той е непълнолетен и неправоспособен. След като заредили с гориво, двамата тръгнали да се прибират за кв."Рудник". На връщане автомобилът се управлявал от Стефан М. Малко преди да наближат кв."Черно море", около 19.30 часа, са били на около 500 м. от населеното място. Било е тъмно. Пътят е двупосочен, по една лента за всяка посока, разделени с единична прекъсната линия, извън населено място. Няма знаци за ограничение на скоростта. Допустимата скорост за леки автомобили е 90 км/час. Пътят е прав, равен, сух асфалт. Няма улично осветление. Стефан М. управлявал автомобила на къси светлини, поради наличието на насрещно движещи се моторни превозни средства, със скорост 98 километра в час.
По същото време пешеходката 78-годишната Мариора Н. предприела пресичане на пътното платно отдясно на ляво пред автомобила, когато л.а. Фиат отстоял на около 49 метра от мястото на удара. Водачът имал обективна възможност да я възприеме, но нямал техническа възможност да спре преди мястото на удара. Водачът Стефан М. предприел аварийно спиране, но настъпил удар в процеса на спирането. Първото съприкосновение било в предната част на автомобила на около 50 см от левия габарит между левия крак на жената и предната броня на автомобила. В мига на удара скоростта на автомобила била 80 км/час. Жената била качена на капака, тялото достигнало предното обзорно стъкло. От силния удар жената получила тежки травми - счупване на долните крайници и тазовите кости, тежка черепно-мозъчна травма, открита фрактура на лявото рамо. Тялото било отхвърлено напред и наляво, като паднало в насрещната лента близо до осевата линия. Жената починала.

Окръжен съд - Бургас е насрочил заседанието си за 05.09.2017 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: