Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Валери Симеонов: Слънчев бряг е уродливо подобие на ниско бюджетни арабски пазари
Автор: Екип Burgas24.bg 16:28 / 04.09.2017Коментари (14)7491
© Burgas24.bg
Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че акционерното дружество "Слънчев бряг" трябва да бъде ликвидирано или инфраструктурата да се прехвърли към Община Несебър. Според него това дружество не генерира практически почти никакви печалби. То е гнездо и условие за мащабна корупция.

"Не само Слънчев бряг, но и Златни пясъци са се превърнали в уродливо подобие на ниско бюджетни арабски пазари. Не казвам "Капалъ черши", защото той е от много висок клас, сравнение с тях", каза Симеонов на брифинг в Бургас.

Според него, трябва да бъдат премахнати всички преместваеми обекти в туристическите комплекси, като изключение правят единствено за спасителни постове, медицински пунктове и водни атакрациони.
Симеонов съобщи, че ще инициира промени в законите за туризма и този за устройството на Черноморското крайбрежие, с които да се въведе ред в курортите.

Вицепремиерът е категоричен, че разчита на подкрепата на коалиционните партньори, защото по думите му те са разумни хора.

"Преместваемите обекти се държат от фигури от подземния свят. Те са собственост на някакво Слънце, на някакъв Козел... Да, те дават хляб на много хора, но не дават хляб на държавата", каза още Валери Симеонов, посочвайки че за 2016 г. постъпленията в Слънчев бряг от преместваеми обекти са по-малко от 50 хиляди лева. "Смешна работа" - обобщи Симеонов и допълни, че всички тези обекти са в сивия бизнес.

"Морето е една природна забележителност, която обаче трудно може да бъде видяна от тези сергии и барачки, разположени в курорта. Можем да се обзаложим на 100 евро със всеки, че ако кажете на един турист "ей тука е морето" той няма да го види", предложи Семеонов.

"Поставям си за цел промяна на туристическия бранш", обяви още Симеонов. Според него, след активната намеса на държавата и влизането на инспектори от НАП, Полиция и Митници в курортите, приходите в туризма са превишили миналогодишните данни и са скочили до над 400 млн. лв.

По данини на НАП, платените данъци до момента са над 200 млн. лв. "Бизнесът става по-дисциплиниран", допълни вицепремиерът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Тоя комунист тотално ще провали квото е останало по черноморието. Ще изпозатвори редица бизнеси и накрая ще останат само тези където си перат парите мафията и политиците.
Aнонимен
на 05.09.2017 г.
+6
 
 
Браво на Симеонов! Никой до днес не намери кураж да се опълчи на сивия сектор!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Aнонимен
на 04.09.2017 г.
+7
 
 
Ха-ха! " Известният курорт в цял свят"....известен с какво? Балконинг, пияни тийнейджъри ...Разходете се сутрин след изгрев слънце там но внимавайте да не се спънете в пиянките които лежат по земята... А вонята на повръщано и купищата боклуци които чистачките ринат? Срещам съчувствения поглед на чужденците при споменаването на този "курорт". Има една (доста стара) реклама на Икеа която добре отразява мнението на повечето хора за Слънчев Бряг. Сравнете го с чуждите курорти,,, Браво Симеонов!!!
-2
 
 
Всички бивши и не само министри и кой ли не имат хотели по Слънчев Бряг и останалите курорти...Просто борите конкуренцията,не ни разправяйте че работите за благо Роду....
+6
 
 
Абсолютна истина! Слънчев бряг е съсипан, от години се говори това. Да не харесваш Валери Симеонов е едно, но да отричаш истината, не знам какво е. Отрицание към всеки и всичко.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-1
 
 
Защо не стане министър на туризма?! Така или иначе покрай хотела си на границита, Валери Симеонов е в този бизнес.
Aнонимен
на 04.09.2017 г.
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: