Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Нови разкрития: 15-годишният Иван обичал да ходи с нож на срещи с момичета
Автор: Екип Burgas24.bg 17:32 / 03.09.2017Коментари (2)13605
© Burgas24.bg
15-годишният Иван от бургаския кв. "Меден рудник" обичал да взема кухненски нож, когато излизал с момичета. Правил го е и преди жестокото убийство на 11-годишната Никол, разкриват криминалисти. Самият осмокласник признава, че и друг път е излизал с хладно оръжие, но само при среща с момиче.

Въпреки че за родителите си и за повечето съседи от квартала той е един смотаняк с "акъла на 7-8-годишно дете", в социалните мрежи и извън полезрението на родителите си Иван е истински Казанова, пише "168 часа", цитиран от "Флагман". 

Момчето има над 3000 приятели във фейсбук и повечето са нахакани момичета, които едва ли биха се занимавали с умствено изостаналия осмокласник, ако контактуват на живо. А профилната му снимка е с певицата Сандра. Една от новите приятелки на Иван във фейсбук е 11-годишната Никол.
И тя е повече във виртуалното, отколкото в реалното пространство. Има над 1000 последователи, които следят всичко, което се случва около нея, и също хиляди приятели в мрежата. Въпреки крехката си възраст момичето е отворено към света, любопитно и много бързащо да порасне, както впрочем повечето си връстнички.

Разследващи жестокото убийство казват, че двамата са си писали много интензивно в продължение на десетина дни, преди да се видят очи в очи. Двамата се запознават във фейсбук две седмици преди убийството. Срещат се веднъж в центъра на Бургас. Явно намерили нещо интересно помежду си, се уговарят да се видят отново и на 20 август Никол чака Иван до търговски център "Трия". 

Момичето живее на 5-10 минути от мястото, а Иван идва от отдалечения квартал "Меден рудник". Двамата се разхождат за кратко в центъра, след което се отправят към спирка за "Меден рудник". По-късно свидетел разказва, че е видял момичето и момчето близо до бл. 108, където малко след 17 ч на 20 август Никол е убита. Други свидетели обаче така и не са открити, въпреки че обитателите на панелния блок често са по пейките и на беседка встрани от сградата.
Към 17,20 ч малко момиче от вх. 2 на бл.108 отваря вратата на асансьора, за да слезе на 1-вия етаж, и замръзва на място. После се чува писък. На пода лежи безжизнено тяло, а цялата кабинка е опръскана с кръв.

Първоначално се смята, че мъртвата е около 18-годишна жертва на грабеж. Полиция отцепва района, започват разпити на съседи от блока и околните сгради, но в първите часове на разследването напредък няма. Убитата е без документи за самоличност, без телефон и вещи. Криминалистите са сигурни само в едно - жертвата не е от блока, в който е убита, нито от района. Пъзелът започва да се нарежда когато маникюристката Мими Ставрева подава сигнал в полицията същата вечер, че дъщеря й Никол Йончева не се е прибрала.
Установявайки самоличността на момичето от асансьора, разследващите бързо стигат до заподозрения Иван. Той е арестуван около 4 часа сутринта на следващия ден. Предполага се, че криминалистите стигат до него, проверявайки последните разговори на Никол по телефона и чатовете й в социалните мрежи.

Нощта след убийството осмокласникът прекарва отново във фейсбук, като не спира да качва и споделя информации за открития труп в асансьор, публикувани в бургаски електронни медии.

След клането Иван се прибира вкъщи с раницата на Никол. Успява да я скрие от майка си Донка, с която спят в една стая. От нея обаче липсва мобилният й телефон. След убийството Иван се сеща, че трябва да изтрие чатовете с него в телефона на Никол, но апаратът е с парола. Затова момчето прави опит да счупи телефона, но не успява и го изхвърля в контейнер. 

Телефонът е открит на следващия ден, като осмокласникът подробно описва мястото. Не е ясно защо убиецът не прави опит да скрие по-усърдно ножа, с който е пробол фатално 11-годишното дете във врата. Първоначално Иван казва на полицаите, че мушнал кухненския нож под камък, но криминалистите го намират в кош за боклук на 4-тия етаж в бл. 108.

Никол е намушкана в асансьора на по-горния етаж. След като убиецът прерязва гърлото й, слиза на бегом по стълбите. Купува си снакс и отива да играе с приятелчета на криеница пред неговия блок, отдалечен на 200-300 метра от местопрестъплението.

Няколко са версиите за мотива на жестокото убийство. След отпадането на версията грабеж дойдоха частичните самопризнания на Иван, който заявил, че с Никол се скарали къде да пушат наргиле. Но разследващи признават, че диалогът с момчето е доста труден. Лансира се и трета версия, според която тийнейджърът е бил влюбен в малката Никол, но когато посегнал да я целуне в асансьора, тя го отблъснала. Това отключило агресия у психически нестабилното момче, което в представите си е очаквало друг развой на нещата, допускат психолози.

Те припомнят трагедията в Сливен, при която бе убита 15-годишната Симона от търговската гимназия. Ученичката стана жертва на безумно влюбения в нея Димитър Генчев, на 28 г., който я намушка с нож тип пеперуда в двора на гимназията. Оттогава Димитър прави няколко опита за самоубийство, твърдейки, че липсата на Симона убива смисъла му за живот.




Още по темата: общо новини по темата: 29
07.02.2023 »
22.11.2019 »
20.11.2019 »
28.03.2019 »
02.12.2018 »
29.09.2018 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.09.2017 г.
0
 
 
А един въпрос към родителите - вие малоумници защо подарявате на 10 годишните си деца смартфони с интернет достъп ?
0
 
 
Какъвто и да стане жив и болен и не носи наказание " жалко за момичето . Да почива в мир
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: