Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Спасители дежурят до края на септември на Южния плаж в Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 11:12 / 01.09.2017Коментари (0)1260
© Burgas24.bg
Илюстративна снимка
Спасители и медицински екип ще дежурят на Южния плаж в Слънчев бряг до края на септември съгласно Наредбата за водно-спасителната дейност. До края на туристическия сезон поетапно на ивицата ще бъдат закривани постове, но тя ще остане охраняема до пълното му приключване.

От днес броят на спасителите е редуциран, тъй като са намалели и плажуващите. До 14 септември за сигурността на летовниците ще се грижат 12 спасители, а не както досега 18. До края на сезона концесионерът има право по Закон да редуцира поетапно броя на спасителите и медицинските лица в зависимост от посещаемостта на плажуващите на ивицата. От 15 септември на южния плаж ще останат 3 спасителни поста с по двама спасители.

"Така, както се очертава, морето ще е подходящо за почивка, плуване и водни спортове и през септември. Ние сме длъжни да гарантираме сигурността на туристите в морето. Без промяна остава работното време на дежурните спасители - от 8.00 до 18.00 часа . Въпросът е почиващите да спазват правилата за безопасно поведение, които са посочени на информационните табели и флаговата сигнализация, за да бъде животът им извън опасност", заяви управителят на плажа Кирил Спасов.

През активния летен сезон на ивицата не бе допуснат нито един фатален инцидент. И това лято плажът нямаше нито една забележка относно стопанисването и поддръжката. На ивицата се поддържа безупречна хигиена, почистването се извършва всеки ден както ръчно, така и машинно.

До 30 септември ще бъдат запазени наблюдателните вишки и плаващите обозначителни знаци. Въпреки трудния сезон и това лято ивицата предложи на своите туристи спокойна и гостоприемна атмосфера, разнообразни морски атракции.

"Тази година се сблъскахме с доста проблеми, независещи от нас, но успяхме да ги решим бързо и да предложим услуги с високо качество и перфектно обслужване. Резултатите от проверките на ивицата показаха, че плажната ивица е била през целия сезон на изключително ниво. Доволни сме, че въпреки трудностите, успяхме да осигурим спокоен и приятен сезон за нашите гости без инциденти", коментира още Спасов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: