Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕургас
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
’одене по мъките и правен абсурд с чужденец у нас
»зточник: Burgas24.bg 09:01 / 01.09.2017 ќтпечатай »зпрати
© bgdnes
јбдулай  оне
50 дни незаконен арест, наглас€не на доказателства, грубо потъпкване на българското и европейското законодателство, договорки за абсолютно незаконна екстрадици€, психически тормоз и чувство за обреченост. “ова прежив€ финландецът јбдулай  оне по време на почивката си в Ѕългари€,†пише†Ѕългари€ ƒнес. ѕоредни€т случай на тотална некомпетентност на българските власти е на път да създаде международен скандал и данъкоплатците за пореден път да плащат паричните глоби, които отнас€ме от ≈вропейски€ съд.

’оденето по мъките и правни€т абсурд, в който попада  оне, започват преди два месеца.

«аедно със семейството си мъжът прекарва седмица на морето. ѕочивката свършва и те се отправ€т към летище ¬арна. Ќа митницата ченгета преграждат път€ на  оне и той е арестуван. ∆ена му и децата са отпратени, а той попада в ареста.

—лед три дни в пълно неведение преводач об€сн€ва на  оне в съда, че е задържан по искане, отправено от “ого до »нтерпол, и е обвинен за извършване на редица компютърни престъплени€ на територи€та на африканската държава.  оне започва да се кълне, че никога не е стъпвал в “ого, че е финландец, че не крал дори и дъвки като малък. ѕред честната му дума нашите власти изкарват "неопровержими доказателства".†

«а€вка до »нтерпол за издирване на лице със същите имена, без посочена снимка или отпечатъци, с малката разлика, че търсени€т е от  от д'»воар, а не от ‘инланди€. ћагистрати изпращат съобщение до колегите си в “ого, че са арестували лице с подобно име. ћеждувременно съдът в столицата Ћоме постанов€ва задочна присъда от 3 години затвор срещу издирвани€ престъпник.

јбсурдът и некомпетентността, които вкарват зад решетките  оне, го докарват до отча€ние. Ќикой не му съдейства, н€ма комуникаци€ с близки и финландските власти. —лужебни защитници и ченгета му об€сн€ват, че всичко е приключило, че той е осъден и ще бъде екстрадиран в “ого, за да излежи присъдата си.  азват му, че снимките от »нтерпол и пръстовите му отпечатъци съвпадат и той е обречен.

"“ова, разбира се, н€ма нищо общо с действителността, тъй като подобни материали въобще н€ма. »скащата държава не е предоставила нито снимка, нито каквито и да е други данни", категорична е защитничката на  оне - адвокат Ѕил€на  оцакова.†

ѕотресени€т юрист се захваща със скандални€ случай. ”станов€ва по безспорен начин, че клиентът й никога не е стъпвал в “ого. ѕо време на периода, за който се твърди, че съименникът му е извършвал престъплени€та,  оне е бил с жена си във ‘инланди€, работел е, помагал й е в бременността и е ходил по болници с не€.

 ошмарът не свършва. Ѕългарските власти уговар€т екстрадици€та на  оне, без въобще да уведом€т ‘инланди€. “ова е задължително с оглед на това, че че той е гражданин на друга държава от ≈—.

"Ќапрежението беше неописуемо. ¬иждах реалната опасност как един невинен човек ще бъде изпратен в затвор в јфрика", добав€ адвокатът. «а щастие делото е прехвърлено в —офи€, където екстрадици€та е отказана. —луча€т стига до ‘инланди€, като лично главни€т прокурор на скандинавската държава се захваща с него.  оне е категоричен, че ще търси справедливост и ще съди Ѕългари€ в —трасбург.

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
јз гледах по "„иливизи€та" кратичко интервю с него, и ми се наби на ухо като каза нещо от сорта (цитирам по памет) "¬ затвора вид€х неща, които б€х виждал само по филмите... затворниците се друсаха... шмъркаха" и се замислих...  ак така, никой не се самосесиза, как и журналистите дори не се направиха на ударени с едно "Really? You serious?" нещо... много странно, все е едно е абсолютно законно да си се дрогират в затвора...
0
 
 
явно 50 дена на слънце са го държали рЯШВ
0
 
 
» аз работ€ с финландци , обаче е такъв ‘инландец ... рЯШБ
0
 
 
» защо всъщност тр€бва български€т данъкоплатец да плаща? ¬с€ко едно разпореждане, издадено по този скандален случай, анонимно ли е???  ойто си превишава служебните задължени€ и опозор€ва държавата си разпродава имоти, коли и вещи до девето кол€но и си покрива исковете. ƒа се разберем веднъж завинаги - в демокраци€ с пазарна икономика и лични права и задължени€ ли ще живеем, или в н€каква болшевишка антиутопи€ с колективна безотговорност?
+1
 
 
¬иж какво става, като не ползваш пунктуаци€. :)
0
 
 
„е е чистокръвен финландец е видно...Ќо,че не ни приемат в Ўенген заради специалистите в съд и прокуратура и полици€..и това е €сно!
0
 
 
«а ”шев всички са еднакви.  ажи, му че тва е јл  апоне и ще го качи в астрата на момента
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќационални новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« —ептември 2018 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
22 септември 2018
Ќационален отбор на Ѕългари€ по волейбол
—пецпрокуратурата влезе във "¬инпром  арнобат"! –азследват за пране на пари и укриване на данъци!
Ќефтохимик в “рета лига, сезон 2018/2019
“¬ и шоу сезон 2018/2019
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕургас и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с <ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: