Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
В "Рудник" пропищяха от циганската напаст! Пришълците си сковали магазин!
Автор: Екип Burgas24.bg 16:20 / 24.08.2017Коментари (2)10062
© Burgas24.bg
Илюстративна снимка
В "Рудник" пропищяха от сливенски цигани, заселили се в бургаския квартал. Според местните пришълците се чувстват безнаказани, вдигали незаконни постройки, дори си построили магазин. Темата отваря общинският съветник Георги Дракалиев, който иска да получи отговор на въпроса колко незаконни строежа има във вилната зона и в няколко посочени  от него махали на кв. "Рудник". Той настоява са бъдат предприети действия за премахване на незаконните постройки и изселване на настанилите си в квартала натрапници, научи Burgas24.bg.

"Жители на бургаския квартал "Рудник" неколкократно се обръщат към мен за съдействие, в качеството ми на общински съветник. Те протестират срещу арогантно и безнаказано поведение от страна на някои цигани, особено на тези от Сливен, заселили се там преди няколко години. Хората твърдят, че в махалата и вилната зона на квартала масово се строят жилищни сгради без издадени разрешения.

"Посетих района около Мелницата, реката Дермен дере, т. нар. "Бата махала", както и зад училището в махалата, и останах със същото впечатление. Във вилната зона, освен че видях "къщи", които купуват незаконно ток от съседите си, попаднах и на нелегален магазин, находящ се в един от копторите", пише до кмета на Бургас Димитър Николов общинският съветник Георги Дракалиев.

Положението в "Рудник" било нетърпимо - навсякъде имало животни - коне, едър рогат добитък, кози, овце, отглеждани в имотите, които са част от квартал на Бургас, с което се нарушава и заповед на кмета от 2015 г. Имало и цигани с коне с каруци, които секат дърва в местността "Салкъмите" и "Мишъл дере" и след това ги продавали незаконно.

"Хората изразиха възмущението си, че незаконно са изградени огромни къщи, но за тях не се плащат абсолютно никакви данъци. Те твърдят, че много от сградите са построени върху общински имоти, в някои от тях има по няколко сгради, дори санирани, за които не се плаща данък. На тротоарните площи са построени сгради, построени са също стълбища върху площта, която е предназначена за тротоари и това затруднява пешеходците.

Във вилната зона специално ми обърнаха внимание на пиянските изблици на някои сливенски цигани, които живеят в незаконни къщи, но това не им пречи да смущават съседите си със силна музика досред нощ и да ги тормозят и заплашват, когато последните решат да си потърсят правата", пише още Дракалиев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
А за българската напаст от държавни служители които никога нищо не вършат... Няма ли да, кажете нещо?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: