Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Несебър разширява международните си контакти
Автор: Екип Burgas24.bg 14:50 / 23.08.2017Коментари (0)1842
©
Несебър разширява международните си контакти с още един руски град -Жуков, носещ името на легендарния съветски маршал Георгий Жуков. Първата опознавателна среща между ръководствата на двете общини се състоя в конферентната зала на представителната страда на новото старо кметство в морския курорт. Визитата бе осъществена, благодарение на контактите, които кметът на Несебър Николай Димитров е изградил чрез срещите си в руската столица и има за цел да затвърди името на Несебър и региона като топ дестинация за различни видове туризъм.

Сред присъстващите на срещата в старото кметство бяха Анатолий Суярко, ръководител на администрацията на Жуков, Олга Ким, кмет на град Жуков, Алексей Павликов, председател на Комитета в памет на маршал Георгий Жуков, Анна Карпинович, президент на Център за възраждане на традициите. От страна на домакините бяха заместник-кметовете Лазар Япаджиев и Иван Гургов, Златин Чаушев, началник-отдел "Несебър-Световно наследство". Присъства и директорът на Центъра на промишлеността на България в Москва Илиян Цонев.

В началото на разговора кметът Николай Димитров запозна гостите си с историята на древния Несебър, туристическата му привлекателност, културния му облик, както и с международните връзки, които градът поддържа. Градоначалникът разказа в детайли за фестивалите, които се организират на територията на полуострова, като се спря по-конкретно на протичащия в момента "Съзвездия в Несебър" и на фестивала "Отечество", организиран съвместно от Община Несебър и Звездното градче в Русия, на които дейно участие вземат много руски таланти. Във хода на разговора кметът сподели, че има идея да се открие улица в Несебър, носеща името на славния маршал Жуков - така както това лято в едноименния руски град са открили улица на легендарния български офицер, генерал-полковник, военен, политически и спортен деятел Владимир Стойчев.

"Приветстваме вашето желание да именувате улица в града ви на героя на нашия град и на Русия.", казаха развълнувано гостите и благодариха за топлия прием в красивия Несебър, в който си дават среща морето, културата и историята. Те представиха накратко град Жуков и околностите му, като не пропуснаха да обърнат внимание на природните му дадености, възможностите за туризма и икономическия му потенциал.
"Жуков се е превърнал в символ на военното изкуство и на борбата с фашизма. Ще ви бъде интересно да се запознаете с възможностите на нашия район лично и с биографията на този велик човек. У нас имаме уникален музеен комплекс, който няма аналог в Европа, а вероятно и в целия свят, защото няма такъв голям по размерите си музей, посветен само на един човек.", информира Алексей Павликов, председател на Комитета в памет на маршал Георгий Константинович Жуков. По линия на военната история гостите споделиха, че са особено впечатлени как във всички български градове, които са посетили, има улици, носещи имената на велики руски генерали. Олга Ким, кмет на Жуков, както и Анатолий Суярко - ръководител на администрацията на Жуков, изразиха своето мнение, че славната военна история е основа за развитието на туризма, сътрудничеството, приятелството и бизнеса.

По покана на кмета Николай Димитров на срещата присъства и проф. д-р Иван Гаврилов - един от най-видните лекари у нас, известен и със своето родолюбие и дарителска дейност. С предоставени от него средства са възстановени войнишките паметници в село Василовци, от където е родът му. Името му е и в списъка на дарителите за възстановяване на Голямата базилика в Плиска. Именно заради тези негови благородни инициативи, бе удостоен с почетен медал от Алексей Павликов, председател на Комитета в памет на маршал Георгий Жуков.

Срещата между Несебър и Жуков е начало за развитието на по-нататъшни културни връзки между двата града. В знак на уважение двете страни си размениха подаръци, придружени със снимки за спомен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: