Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ангелкова: Такса "празен стол“ е абсолютно недопустима, такива "иновации“ вредят на българския туризъм
Автор: Екип Burgas24.bg 16:57 / 10.08.2017Коментари (2)2090
©
Изключително недопустимо е заведение да събира такса "празен стол", независимо от ситуацията. Това заяви пред медии в Созопол министърът на туризма Николина Ангелкова по повод случая в града, при който Miloz Fish & Grill начисли на клиенти 80 лв. допълнително към сметката, защото на масата им останали четири незаети стола.

Министерството на туризма направи светкавична проверка още в сряда вечерта. Тя показа, че заведението в Созопол, начислило таксата, отговаря на определената му категория от две звезди. Неговото удостоверение обаче е на името на друг ресторант, затова през миналия месец заведението е стартирало процедура за промяна на обстоятелствата, каза министърът. Тя припомни, че ден по-рано по разпореждане на премиера Бойко Борисов е извършена инспекцията на заведението както от експерти на Министерството на туризма, така и от Комисията за защита на потребителите (КЗП) и от Националната агенция за приходите (НАП).

Независимо от ситуацията, подобна такса е немислима, категорична бе министър Ангелкова. И коментира, че ако има нарушаване на обществения ред, следва да се сигнализира до МВР, а не да се търсят "иновативни" начини. Те изключително много вредят на българския туризъм, посочи министърът. Тя отбеляза, че е важно, когато бъде направена промяна в обстоятелствата, кметът на общината да попълни всички данни на заведението в Националния туристически регистър, който е достъпен на страницата на министерството. По този начин ще има достъпна информация за потребителите.

Заради нелоялна търговска практика се очаква Комисията за защита на потребителите да глоби собственика на Miloz Fish & Grill. Много е важно такива ситуации да не се повтарят, категорична бе министър Ангелкова. 

По повод постъпил сигнал за липса на достъп на инвалиди на някои от морските плажове министър Ангелкова обяви, че на стопаните на ивиците - концесионери и наематели, ще бъде разпоредено в най-кратък срок да вземат нужните мерки и където е необходимо, да доизградят съоръжения, улесняващи хората с увреждания.




Още по темата: общо новини по темата: 4
11.08.2017 »
10.08.2017 »
10.08.2017 »
09.08.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Гледах интервюто със собственика и "хостесата" на въпросното заведение. Ами те хората не мислят, че са направили нещо нередно...спокойни, усмихнати...обесняват как лошо се държали клиентите в заведениета, как дори сервитьора не искал да ги обслужва...и те, така, от немай къде, в заведението, решили да ги "накажат". Не, че е хубаво, не...ама такива лоши клинети, как да не ги обереш?! Е този селско-печалбарски манталитет дано се оправи като КЗП "накаже" пък тях.
Aнонимен
на 10.08.2017 г.
0
 
 
Кавички би трябвало да има на думата иновация!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: