Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Страхотна гледка! Вижте защо българите предпочитат гръцките плажове!
Автор: Екип Burgas24.bg 12:17 / 10.08.2017Коментари (4)1908
© 24 Родопи
Над 20 лева на ден излиза за двама души сянка и "изпъване" по раздадените на парче плажове по родното Черноморие. Свободните зони са кът или просто в рамките на няколко квадратни метра, и то обикновено в най-буренясалата част на плажната ивица. Сянката в Гърция е без пари! Не точно - двама души си поръчват две фрапета (от 2,50 до 3,50 евро), получават и две бутилки вода и чадър, два шезлонга и масичка без пари.

Сиреч, наистина сянката си е без пари, разказва в репортаж "24Родопи". Чисти плажове, кристална вода, никакъв бетон край ивицата, няма мутри и престрелки в заведенията, любезни и усмихнати домакини, а нашенецът се чувства по-спокойно дори и от дома. Като прибавим и разстоянието, то никак не е учудващо защо за родопчани почивката на Черно море е вече в миналото. 

"Тук е по-близко, изключително красиво и чисто, фекалии във водата остават единствено в новините по българските телевизии когато се отнасят за репортажи от Бургаско и Варненско", споделя хасковлия, който срещаме с цялото му семейство на една от многобройните свободни зони по най-близките след "Маказа" плажове в Северна Гърция. 

Километри плажна ивица, на която спокойно всеки може да постави чадър, да опъне собствен шезлонг или направо се изтегне на хавлията си. На някои места дори има и останали чадъри от ползването на зоната от предишни концесионери на ивицата. Няма по-приятни места за истинско усамотение на метри от водите на Бяло море. Нашенци използват свободните зони и за опъване на палатки. 

"От три дни сме на това място. Смея да твърдя, че прекарваме най-романтичните си нощи край морето. Само двамата сме и се чувстваме преродени от красотата и спокойствието", споделя млад мъж, който се е изтегнал на плажната ивица заедно с половинката си. На близо километър от тях няма жива душа. Оставяме младите в тяхното романтично усамотение. 

Два километра по-надолу се чува музика, а на ивицата с шезлонги и чадъри почти липсват свободни места. Освободен чадър веднага бива окупиран от новопристигнали плажуващи. Речта е предимно българска.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Този плаж е на Керамоти - спокойно и чисто градче! Идеално за почивка с деца!
+1
 
 
Точна статия. Точно така стоят нещата. Това е реалността. И аз няма да стъпя повече на българското черноморие. От 3 години ходим в Гърция всяко лято и е в пъти по-добре във всяко отношение.
+5
 
 
Повечето места по Българското Черноморие са се превърнали в абсолютна клоака. През изминалия уикенд бях на Градина и половината курорт вонеше на фекалии. В хотела за 4 дни веднъж не ни почистиха или смениха кърпите и чаршафите. В заведенията им казваш "Искам капрезе с розови домати вместо с обикновени" и те те гледат все едно си им поставил някаква сложна аритметична задача. В магазините те цакат с цените - на кантара пише 1.34 за 2 банана, а синчето продавач чука 1.50 на апарата, който не е вързан с НАП. Плащаш след това 30 лева за автобус от Созопол до София, който е със лепкави захабени седалки и мирише на гнило. E.. му майката...
+6
 
 
Много ясно. България е превърната мутренски кенеф и не е за почивка. Иначе има природни дадености, но една по една се рушат.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: