Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Опасният Велислав изнудвал възрастна жена за пари, оставиха го зад решетките
Автор: Екип Burgas24.bg 15:31 / 21.07.2017Коментари (0)2071
© Burgas24.bg
Окръжен съд - Бургас остави без уважение молбата на Велислав П. за изменение на взетата спрямо него мярка за неотклонение "Задържане под стража" в по-лека такава.

Велислав П. е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 15.12.2016 г. до 12.01.2017 г., като съизвършител в съучастие с неизвестни лица, в условията на продължавано престъпление, принудил К. Т. от гр. Бургас, да извърши нещо противно на волята ѝ - да му предаде парични суми на обща стойност 39 200 лева, като употребил за това заплашване. За извършеното деяние законът предвижда наказание "Лишаване от свобода" до шест години.

В досъдебното производство са събрани множество доказателствени материали, обосноваващи предположението Велислав П. действително да е участвал като извършител в престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Участието му в деянието се установява от показанията на свидетели, както и от събраните писмени доказателствени материали, в т.ч. извлечение от банковите сметки на пострадалата К. Т.

На 20.07.2017 г. разследващият полицай изготвил и представил на наблюдаващия производството прокурор в Окръжна прокуратура - Бургас, проект за постановление за привличане на Велислав П., в качеството на обвиняем за престъпление, квалифицирано изнудване, осъществено чрез заплашване, с общ размер на имуществените вреди от 39 200 лева.

Анализът на доказателствата сочи, че предвижданото ново обвинение е за същото деяние, за което понастоящем Велислав П. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 143, ал. 1, вр. чл. 20а, ал. 20, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

С оглед така установените обстоятелства, Окръжен съд - Бургас намери, че към настоящия момент продължава да съществува и втората предпоставка за вземане на мярка "Задържана под стража" предвидена в чл. 63, ал. 1 от НК - реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не бъде задържан.

Опасността от укриване, според съда, се извежда от установените фактически характеристики на деянието, както и от обстоятелството, че въпреки наличието на постоянен адрес в гр. Свищов, обвиняемият не го е обитавал значителен период от време, преди извършване на настоящото деяние. Напротив - по собствените му данни е пътувал между различни населени места в страната, отсядал е в различни градове за кратки периоди от време на случайни адреси и няколко месеца преди извършването на настоящото деяние, е обитавал различни адреси на територията на гр. Бургас.

Настоящият съдебен състав намира опасността обвиняемият да извърши престъпление, ако не е под стража, за реална и много вероятна. Този извод почива на осъщественото престъпно деяние, за което Велислав П. е обвинен, което показва стройна и конспиративна организация, реализирано е чрез множество отделни съставни деяния в период от почти месец, жертвата на престъплението е самотно живееща възрастна жена, спрямо която са предприети интензивни целенасочени действия за принуда чрез брутални заплахи.

Ето защо, независимо от обстоятелството, че при извършването на настоящото престъпление, за което е обвинен, Велислав П. е неосъждан, този факт не разколебава реалната опасност обвиняемият да извърши и друго престъпление, ако не е задържан.

Определението на Окръжен съд - Бургас подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд - Бургас в тридневен срок.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: