Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургас работи по проект за въвеждане на интелигентни решения в градската среда
Автор: Екип Burgas24.bg 16:13 / 17.07.2017Коментари (0)1417
©
Представители на Община Бургас обмениха опит с колегите си от общините Асеновград, Варна, София, водещи градове и заинтересовани партньори в рамките на проект по програма "Хоризонт 2020", схема "Интелигентни градове и общности".

Проектите, които четирите града изпълняват, са насочени към стимулиране на растежа в посока "интелигентен град" чрез внедряване на интелигентни решения и иновативни технологии в градска среда и по-специално в сферата на електрическата и споделена мобилност, обновяването на сгради и въвеждане на възобновяеми източници на енергия, както и включването на гражданите в тези процеси.
В специално организиран тур за участниците в събитието София представи и ново-въведени мерки за енергийна ефективност в сгради, реализирана сградна отоплителна система с геотермална енергия, електро-автомобил за контрол на синя и зелена зона, както и електрически автобуси в градския транспорт.

5-годишният проект, финансиран по програма "Хоризонт 2020", който Община Бургас изпълнява от началото на 2016г. - "Споделящи градове" ("Sharing cities"), има за цел да демонстрира истинския потенциал за промяна на градовете вследствие внедряването на интелигентни решения и стойността, която тези решения добавят в икономическото, социалното и екологичното развитие на градовете.

Стремежът е да се насърчи възприемането на интегриран подход за прилагане на дигитални решения, събирането и ползването на данни за градовете, както и да се подобри свързаността на съществуващите и в процес на проектиране и изграждане различни видове инфраструктура. Същевременно проектът "Споделящи градове" набляга на важността и нуждата от създаване на предпоставки за разработване и предлагане на следващо поколение дигитални услуги и разгръщането на потенциала на алтернативните методи за градска мобилност. Други основни цели, които проектът поставя, са внедряването на мерки за енергийна ефективност, в комбинация с иновативни способи, за интелигентно управление на енергията, както и за установяване на нов тип взаимоотношения в общността на града с успешно включване на гражданите и създаване на нови бизнес модели и заетост.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: