Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съдят добри познайници на полицията, пребили момче, за да му свият мобилния телефон
Автор: Екип Burgas24.bg 13:22 / 17.07.2017Коментари (0)1799
© Burgas24.bg
Окръжна прокуратура - Сливен предаде на съд 27-годишния Тодор Т. - и Тихомир Д., на 25 години, и двамата безработни и осъждани, затова че на 06.09.2016 г., в Сливен, на бул. " Цар Освободител", в условията на опасен рецидив и в съучастие помежду си като съизвършители отнели чужда движима вещ - мобилен телефон Samsung GALAKSI S 5 SM - G 900 FD с калъф за него на обща стойност 303 лв., от владението на Д.П., с намерение противозаконно да я присвоят, като употребили за това сила. Това е престъпление по чл.199 ал.1 т.4 вр.чл.198 ал.1 вр.чл.29, ал.1 б."б" вр. чл.20 ал.2 от НК.

И двамата обвиняеми са многократно осъждани за извършени престъпления от общ характер.

На 5 септември Тодор Т. от Стара Загора, заедно с приятелката си - К. отишли на гости на обвиняемия Тихомир Д., който живеел при майка си в село Езеро, община Нова Загора. Там те употребили алкохол, а впоследствие и метамфетамин или т. нар. пико, след което решили да отидат до Сливен. За целта, те наели таксиметров автомобил, който ги откарал до града и ги оставил.

Около полунощ двамата обвиняеми и свидетелката К., се движели по главната улица на града - бул." Цар Освободител", когато решили да ограбят някое непознато лице, за да си набавят средства. На една от пейките пред сградата на НТС, те забелязали момче - пострадалият Д. П., което стояло и си разглеждало мобилния телефон - марка Samsung Galaksi S 5 SM - G 900 FD. Няколко минути след това обвиняемите решили да заговорят пострадалия, като го попитат за преминалия преди това велосипедист под предлог, че го търсят. Двамата обвиняеми заявили, че са от полицията и в момента провеждат акция за наркодилъри. Тодор наредил на пострадалия да си предостави чантата за проверка. Пострадалият се подчинил и след като установил, че в чантата няма нищо, освен портфейл с три лева, му я върнал. Тогава се намесил Тихомир, който продължил "проверката" като поискал личната карта на пострадалия. Тодор поискал от пострадалия мобилния му телефон, за да провери проведените разговори. Когато стигнали до павилион за наливна парфюмерия, забелязал неосветената част зад павилиона и повел всички натам, за да могат безпрепятствено да ограбят пострадалия. Последният също тръгнал с обвиняемите, тъй като в тази посока се намирал жилищния блок, в който той живеел, очаквайки да му бъде върнат телефона. Вместо това обаче Тодор, възползвайки се от тъмнината, нападнал пострадалия, нанесъл му няколко удара с юмрук по лицето, в областта на лявото око, след което го блъснал силно с две ръце. В резултат на удара и блъскането пострадалият залитнал и изгубил равновесие. През това време двамата обвиняеми и приятелката на единия, бягайки изчезнали с телефона в неизвестна посока. Пострадалият помолил намиращ се наблизо младеж да се обади на тел.112 и той лично обяснил на диспечера за случилото се.

На следващия ден свидетелката К., отишла в заложна къща "Доверие" в Стара Загора и заложила мобилния телефон за сумата от 150 лв.

С протокол за доброволно предаване от 11.01.2017 г. свидетелят Т. предал откраднатия телефон, който с разписка от 16.01.2017 г. бил върнат на пострадалия.

По отношение на извършеното от св.В.К. с постановление на РП - Сливен част от материалите по делото са отделени и изпратени по компетентност в РП - Стара Загора, с оглед престъпление по чл.215 от НК /вещно укривателство/, извършено на територията на гр. Стара Загора.

По делото е назначена съдебно-медицинска експертиза, от която се установява, че в резултат на настъпилия на 06.09.2016 г. инцидент и нанесеният му побой, пострадалият Д. П. е получил контузия на лявата половина на лицето с наличие на кръвонасядания и оток на тъканите в лявата скулна област, както и сътресение на мозъка, което е протекло с вегетативни прояви и временни психични прояви. Описаните увреждания са причинили "временно разстройство на здравето, неопасно за живота".

Към настоящия момент обвиняемите Тодор и Тихомир изтърпяват присъди с наказание "лишаване от свобода" по предходни осъждания.

Окръжен съд Сливен е насрочил делото за разглеждане на 19.07.2017г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: