Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Чужди инвеститори ще наемат наши кадри директно от университетите
Автор: Екип Burgas24.bg 15:56 / 13.07.2017Коментари (0)1006
©
Чужди инвеститори, които се установяват в икономическите зони, управлявани от "Национална компания индустриални зони" ЕАД (НКИЗ) ще могат да наемат работни кадри директно от наши университети. Това съобщиха от пресцентъра на "Национална компания индустриални зони". 

Идеята заляга в основата на нов проект на компанията под надслов "Fast-tracking Success". В партньорство с редица университети НКИЗ ще работи за трайно разрешаване на един от най-наболелите проблеми пред чуждестранните инвеститори и бизнеса като цяло у нас - недостига на квалифицирани работни кадри. Компанията вече е подписала и първи меморандум за сътрудничество по проекта с Нов Български Университет (НБУ). Предстои подписването на такива споразумения с Технически университет - София, Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски" - София, Лесотехнически университет - София и УНСС.
Проектът "Fast-tracking Success" цели осигуряване на условия за ускорено професионално изграждане на младите специалисти, които излизат от университетите чрез предоставяне на възможности за стажове и постоянна заетост в чуждестранни компании в зоните от портфолиото на "Национална компания индустриални зони". 

Компанията развива 9 проекта на територията на страната, шест от които са действащи - три свободни зони във Видин, Русе и Свиленград, Икономическа зона София - Божурище, Индустриален и логистичен парк - Бургас и Транзитна зона - Варна.

Инициативата ще допринесе за изграждането на висококвалифицирани кадри - младите специалисти ще работят в условията на високи стандарти, каквито би очаквала една чуждестранна компания. По този начин те ще изградят ценни професионални умения, които ще отговарят на нуждите на съответната компания. 

"Това е инвестиция в човешки капитал, която в дългосрочен план ще повиши значително нивото на българските специалисти", посочва изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес.

Параметрите на сътрудничество между компанията и първия включил се в инициативата университет предвиждат двустранен обмен на информация в подкрепа на процеса по осигуряване на необходимите на инвеститора кадри. От една страна университетът ще предоставя актуална информация за подготвяните кадри от всички специалности, а компаниите ще имат възможност чрез НКИЗ да правят "заявки" към университетите за специалистите, които търсят.

"Подобно взаимодействие ще изгради една реална представа за търсенето и предлагането на кадри, както и ще позволи на университетите да планират по-ефективно своите програми", пояснява Антоанета Барес. В проекта е заложено и предоставянето на директен достъп на компаниите до кариерните центрове на университетите, както и осъществяване на активен диалог с държавната власт, гражданското общество, национални и международни организации, които работят в това направление за трайно намаляване на структурната безработица сред младежите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Български тенис
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: