Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Вижте отбора, който пише историята на женския футбол в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:22 / 07.07.2017Коментари (0)2406
Те са красиви, нежни и упорити на терена. Те са златните момичета на бургаския футбол, които пишат история, защото досега градът ни не е стигал толкова високо в този спорт. Само година и 5 месеца след създаването си, Женски футболен клуб "Бургас" отчита първи силен сезон.

Многобройните участия на състезания в България и извън страната, както и домакинстване на няколко турнира, безапелационно доказаха, че в тима има живец и хъс за победа. В националното женското първенството 2016/2017г., отборът завърши на шесто място, борейки се с 10 тима от цялата страна, което е най- доброто представяне на бургаски отбор в историята на женския футбол в България.

Преди няколко месеца момичетата на старши треньора Даниела Димитрова спечелиха трето място на международния турнир GALLINI WORLD CUP, който се проведе в италианския град Порденоне. Малко след това състезателката Николета Бойчева стана първа подгласничка на най-добрата българска футболистка.

Школата на ЖФК "Бургас" бе оценена и от немски тимове, като една от най-успешните им футболистки - Стефка Петкова, вече играе в немския женски футболен отбор "Hertha 03 Zehlendorf". Три от състезателките на клуба - Николета Бойчева, Даниела Мореева и Денислава Вълчинова, облякоха и националната фланелка по покана на националните селекционери в женския футбол.

"Надяваме се, феновете да ни подкрепят и през новия сезон и обещаваме да продължаваме да даваме 100% от себе си на терена", казват футболистките. Играта не само поддържа физическата им форма, но ги учи на дисциплина, отговорност и феърплей.

"Тази година отборът кандидатства по проект за превенция на насилието чрез спорт към Министерството на младежта и спорта. Той носи названието "Знам и мога да се справя с агресията", като неговата цел е да накара младежите да изразходват натрупаните негативни емоции чрез спорта. В нашите школи играят и деца от социални домове, на които искаме да вдъхнем надежда за по-добро бъдеще", споделиха от ръководството на ЖФК "Бургас".

Социалната отговорност на тима показва, че в Бургас вече се гради школа по съвсем нов модел. Футболистките не само играят за купата, но и се превръщат в посланици на спорта сред подрастващите.

Още по темата: общо новини по темата: 16
09.06.2018
05.06.2018
30.04.2018
11.04.2018
10.04.2018
27.03.2018
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: