Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вижте мерките за преодоляване на демографския срив
Автор: Екип Burgas24.bg 11:54 / 06.07.2017Коментари (8)1437
©
Вицепремиерът Валери Симеонов посочи, че държавата трябва да поеме своята отговорност, включително и финансова, ако иска да промени тенденциите в демографията. По думите му раждането на трето дете ще се стимулира финансово, като се поемат такси за детска градина, дават се помощи за дрехи, учебни помагала, така че третото дете да не се превръща в тежест за българското семейство, каза той пред журналисти, предаде БТА.

По думите му са взети решения в тази посока, като са премахнати ограниченията за броя за ин витро опити. По думите му, мерките ще бъдат заложени в съвместната управленска програма с хоризонт 2020 г., която все още не е съгласувана.

Като други мерки за преодоляване на демографския срив Симеонов очерта възможността младите семейства да получат жилища срещу нисколихвени или буквално безлихвени кредити, както и работа за привличането на българите от българските диаспори извън територията на България.

Според Симеонов могат да бъдат привлечени хора с българско самосъзнание от Македония, от Западните покрайнини, Молдова, Украйна, където има немалък резерв за възстановяване на ръста на населението.

Ще се стремим да ангажираме младите хора, които следват тук, да поемат ангажимент за работа в България. Според Симеонов със стипендии, отпуснати от държавата, подобен ангажимент може да има и за българите, които следват в чужбина.

Вицепремиерът смята, че не трябва да се подценява и здравето на възрастните хора. Те не трябва да се считат за елемент, изключен от демографската работа, и са необходими мерки за профилактика на здравето, а не лекуване на вече установени болести, което ще осигури удължаване на живота им. Мислят се и мерки за неизолиране на хората в пенсионна възраст от икономиката и от трудовия процес.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Така, за да не ни съдят за дискриминация по етнос, всички тези мерки трябва да се направят достъпни само ако са обвързани с образование - и двамата родители да имат завършено средно-специално и поне единия да има степен бакалавър. Защото в крайна сметка само така може да се гарантира, че наистина помощта ще отиде за достойни наследници.
0
 
 
Нали се сещате, че от това ще се възползват най-вече циганите?
0
 
 
УВЕЛИЧЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ И БЪЛГАРИТЕ ОТ ЧУЖБИНА САМИ ЩЕ СИ ДОЙДАТ. Не може на млад, енергичен човек, с висше образование, да му се предлага стартова заплата от 500 лева. Това е недопустимо и те затова бягат. Отиват в чужбина да мият чинии и да сервират на богатите гости на хотелите, за да взимат повече пари. А защо учиха, защо ги гледахме, защо бягат от родината си - защото няма реално заплащане за труда им. Дайте ниски лихви на студентите при заем за обучение, изплащане след като завърши и започне работа, както е в Англия и т.н., и т.н. Ааааа и не на последно място - ромките да се "кастрират" след като родят две деца макс.
0
 
 
А какво ще се прави с хлебарките дето правят по 7+ деца?
0
 
 
Типично по патрЕотски : популизъм, популизъм и пак популизъм... Големи думи, хвърлени произволно в пространството и нито едно реално, практически обосновано и аргументирано предложение. Ще привлича българи от чужбина, ще раздава безлихвени кредити, стипендии и прочее голи думи, ама как точно, при какви условия, по какъв механизъм- няма значение, важното да се пускат кьорфишеци на стадото и то да продължава да си блее...
+1
 
 
На мен градината ми струва 25000лв, убеден ли е, че ще ми я поеме другаря Симеонов?
0
 
 
Хубави приказки! Да, да ама не - не всичко ще се оправи само с тези мерки, те са само заглавието. Трябва и по същество да се работи. Например - нисколихвени кредити обаче за нереално скъпи жилища - да се отпускат само за нови жилища, продадени на определен процент надценка от инвеститора, а той да е задължен със закон да го прави. Стипендии за образование обаче за нископлатен труд след това - Да се актуализира заплащането за професиите изискващи висше образование и да бъдат такива, че да стимулират, а не да отблъскват желаещите. Има доста дребни неща които също трябва да се променят, дал съм само два примера.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: