Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Предсрочно пускат от затворите жестоки убийци и брутални изнасилвачи
Автор: Екип Burgas24.bg 09:28 / 12.06.2017Коментари (5)1224
© Burgas24.bg
16 затворници с над 15-годишни присъди за убийства, изнасилвания и грабежи ще излязат на свобода до няколко месеца. Това показва справка на "Телеграф", предоставена от Министерство на правосъдието. 

От затворите в страната, които са преценили, че опасните бандити и рецидивисти е редно да излязат на свобода, се основават на факта, че всичките 16 престъпници отговарят на формалните предпоставки, регламентирани в чл. 70 НК. Това означава, че за тях съдът е постановил условно предсрочно освобождаване от изтърпяване на останалата част от наказанието лишаване от свобода, тъй като бандитите са представили доказателства, че в затвора са се поправили и са излежали повече от половината от наказанията си. Така по примера на двама от страховитата банда за отвличания "Наглите" - Любомир Димитров - Гребеца и Ивайло Евтимов - Йожи, на път да вкусят свободата са още 16 закоравели престъпници. Сред тях е бруталната майка, която като в същински филм на ужасите уби детето си, като го удави в пералнята. Младата майка грабва 2-годишния си син, напъхва го в пералнята и пуска машината да върти на бързи обороти. Въпреки въртенето на центрофугата то не умира толкова бързо. Жената отваря пералнята, хваща го за краката и така държейки го набутва главата му, потапяйки я в останалата в машината вода, докато го удави напълно. 

Останалите повече от дузина бандити са не по-малко опасни от нея. Сред тях има жестоки убийци, извършители на безскрупулни грабежи и брутални изнасилвачи. Все закоравели престъпници, които извън затворнически комисии и съдилища, обществото трудно приема да се разхождат на свобода.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"...бандитите са представили доказателства, че в затвора са се поправили и са излежали повече от половината от наказанията си.....". КОМЕНТАР: Че са бандити, бандити са! Но че са "представили доказателства" за "поправянето си в затвора", дълбооооко се съмнявам!!! Какви доказателства за поправянето си са представили? Че вече 10-15 години не са убивали, грабили, изнасилвали? Защото са били "на топло"! Ами сега като ги пуснете, ще видите колко са се "поправили"! А може би са си платили колкото трябва и на когото трябва за "поправянето" си?
+1
 
 
Промяната в закона гласи:
цитат:
Съдът може да постанови условно предсрочно освобождаване от изтърпяване на останалата част от наказанието лишаване от свобода по отношение на осъден, който е дал доказателства за своето поправяне и е изтърпял фактически:...
Съдът МОЖЕ, но не е ДЛЪЖЕН. Много ми е интересно да чуя някой от съдиите, постановили такова предсрочно освобождаване, да обясни на всеослушание как точно е бил убеден в доказателствата предоставени от бандитите, че в затвора са се поправили.
Aнонимен
на 12.06.2017 г.
+4
 
 
това е резултат от направените промени в ЗИН от м.февруари 2017г.Защо никой не попита господа депутатите, дали мислеха с главите си.Направиха промени в полза на престъпниците, но не и на обществото. Защо гласувахме за тези малоумниц
+6
 
 
Добре ще е, съдиите да излежат остатъка от присъдите.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: