Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Нефтохимик отива на село, мечтае за стадион "Лазур"
Автор: Екип Burgas24.bg 21:14 / 05.06.2017Коментари (4)8926
© Burgas24.bg
Само преди година морето за "шейховете" беше до колене и те смело правеха планове за Европа
Две са алтернативите пред Нефтохимик след позорното отпадане от елита и почти сигурното оттегляне на финансовия благодетел Павел Бошнаков, научи Burgas24.bg. Първият вариант е клубът да стане изцяло общински и да продължи участието си във Втора лига със скромна издръжка и местни кадри.

Втората възможност е далеч по-жестока и неприемлива за привържениците на бургаския футбол. Ако се стигне до там - кранчето на Нафтата ще бъде спряно, всички играчи ще бъдат разпуснати, а отборът ще започне участието си от най-ниското ниво на футбола.

Тежката дума за съдбата на Нефтохимик оттук насетне има един-единствен човек - кметът на Бургас Димитър Николов. Той обаче не присъства на провелия се тази вечер Съвет на директорите, тъй като е в чужбина. Завръщането му, което по всяка вероятност е този четвъртък, се очаква с притаен дъх от "шейховете", които вече няколко дни събират отломките от разбитите си илюзии.

Въпреки сериозните разногласия в групата на ГЕРБ в местния парламент и желанието на Веселин Пренеров инвестициите да се пренасочат от футбола към културтрегерите, много малко вероятно е някой да допусне Нефтохимик да отиде в небитието. И все пак пред клуба предстоят много важни решения.

След като се отърва от скъпо струващия треньорски щаб и футболистите с тлъсти възнаграждения, отборът трябва да мисли къде ще играе през следващия сезон. Вариантът Созопол отпада на 100%, а въпреки огромното желание на "шейховете" да си останат на стадион "Лазур", наемът на този етап остава непосилен. Затова на първо време Нафтата ще домакинства на стадиона в Българово, призна пред Burgas24.bg спортният директор Станимир Димитров.

Все още не е напълно изключена и възможността община Бургас да направи постъпления за закупуването на стадион "Лазур", каквото намерение имаше преди отпадането на Нефтохимик. Цената на съоръжението се е сринала до 7 млн. лева, а при създалата се ситуация издръжката на клуба ще е доста по-скромна, в сравнение с тази на отбор в елита.

И вместо да налива пари в треньори с големи претенции и играчи без никакво покритие, Бургас най-после може да инвестира в бази и надграждане на детско-юношеската си школа.
Още по темата: общо новини по темата: 2
07.06.2017
07.06.2017






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ало драскачите направете справка Българово е град от 40 години какво село
0
 
 
Заличете го и без това са си пълен смях. Само да се наливат общински пари е безсмислено....
Aнонимен
на 05.06.2017 г.
0
 
 
Това е от години, спомнете си Събев и Балъка в Черноморец, после Гочето, та до Писателя на криминалета! Само местни момчета и треньори от региона!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: