Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Уникално състезание за бебета се проведе в Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 17:54 / 04.06.2017Коментари (0)3632
Десетки "Маратонци с памперси" се надпреварваха в "Спринтова дисциплина 4х4" - четири метра на четири крака. Уникалното състезание се проведе днес в Поморие и бе част от спортния празник "Победители с мама и татко".

Стартът на игрите беше официално даден от заместник-кмета Илия Джингов. Той побърза да уточни: Днес няма да има победители и победени. Важното е всички да се забавляват и да прекарат един незабравим семеен празник заедно.

За да подкрепят децата, на площадката бяха дошли народният депутат Ася Пеева и Атанас Атанасов - регионален експерт към Министерството на младежта и спорта. Вокална група "Слънчев ритъм" с ръководител Рада Джафарова и децата от ДГ "Веселушко" също поднесоха своя поздрав към всички присъстващи.

Музикалната програма, пъстрото състезателно трасе и изобилието от подаръци бързо привлякоха десетки участници на възраст от 6 месеца до 3 години. Те се включиха в различните надпревари, придружавани от своите семейства. Слалом с бебешки колички, бързо простиране и скоростно лазене предизвикаха много смях и усмивки, но предизвикаха и спортния хъс на участниците.

Водещата Аделина Чолева - Експерт "Спорт" към Община Поморие окуражаваше малките палавници, а постиженията им бяха оценявани от компетентно жури с педагози от ДГ "Веселушко" и ДГ "Детелина".

Всички получиха подаръци, осигурени от Община Поморие, а победителите се окичиха и с медали.

Гости на празника бяха лекари от РЗИ - Бургас, които даваха безплатни консултации на тема здравословно хранене и здравословен начин на живот. Успоредно с това, специалистите правеха и безплатни замервания с три апарати: Анализатор на телесни мазнини, Алкоочила и Пи Ко Смокърлайзер.

Спортният празник "Победители с мама и татко" се проведе за втора поредна година и беше достоен завършек на Европейската седмица на спорта. Целта на мероприятието бе да припомни, че макар и малка, спортът е ключова част от цялостната социализация и изграждане на подрастващите като личности и че активните родители раждат и възпитават активни деца.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: