Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Сензацията е факт! Бистришките тигри изхвърлиха Нефтохимик от елита
Автор: Екип Burgas24.bg 21:50 / 02.06.2017Коментари (2)5222
© Витоша Бистрица
Нефтохимик е аут от Първа лига! Футболистите на Христо Янев направиха немислимото и след като загубиха двата плейофа от Славия, тази вечер паднаха и от Витоша Бистрица.

В драматичен бараж, който се игра на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора бистришките тигри удариха "шейховете" с 1:0 и си подпечатаха билета за елита. Единственото попадение в мача отбеляза единственият чужденец в отбора - Пол Отофе в 58-ата минута.

Тимът на Витоша започна надъхано срещата и още от първите минути показа категорично, че не възнамерява да улеснява работата на бургазлии. Неслучайно първата чиста ситуация бе пред вратата на Янко Георгиев. В 19-ата минута Ангел Стоянов, който бе изведен на изгодна позиция в наказателното поле, стреля в ръцете на вратаря.

В 22-та минута дойде най-спорният момент преди почивката. Тогава Костадин Хазуров вкара топката в мрежата след продължително разбъркване, но попадението не беше зачетено, защото имаше поне две нарушения в тази ситуация, едното срещу вратаря Християн Василев. Четири минути по-късно Галин Иванов навърза защитата на противника и си извоюва сам стрелкова позиция. Но подходи твърде лежерно и стреля слабо и вратарят хвана топката без проблем.

Второто полувреме започна доста по-динамично от първото. Постепенно бистришките тигри вдигнаха оборотите и в 55-та минута Пол Отофе центрира на границата на наказателното поле. Там Кристиян Кочилов с глава стреля от 18 метра, пращайки топката на сантиметри встрани от вратата.

Три минути по-късно Витоша разпечата вратата на Янко Георгиев с първия си точен удар в мача. Ангел Стоянов центрира перфектно от границата на наказателното поле и качи топката на главата на Пол Отофе, който се беше вклинил между двамата централни защитници и с глава простреля вратаря за 1:0.

Последва доста нервна игра от Нефтохимик, който търсеше изравняването, но разчиташе само на центрирания и далечни удари. Но те рядко затрудняваха вратаря на Витоша. Бистришките тигри пък разчитаха на контри. При една от тях можеха да удвоят преднината си и да приключат интригата. В 74-та минута Петко Цанков проби до аутлинията и центрира успоредно на голлинията, но там Пол Отофе с пета стреля в аут, залагайки на техниката, а не на ефективността.

До края на двубоя Нефтохимик атакуваше, но твърде хаотично и безидейно. Витоша се беше прибрал в половината си и отбиваше натиска на съперника. Нервните фенове на бургазлии започнаха да безчинстват и за малко да нахлуят на терена, но бяха усмирени от полицията.

След края на мача се отприщи бурна радост сред играчите на тима, в който често за здраве рита и премиерът Бойко Борисов. А наставникът Ангелов повтори успеха си отпреди 10 години, когато начело на Видима-Раковски, пак на 2 юни, пак елиминира Нафтата, пак в Стара Загора, пак с 1:0 и пак ще води отбор в елита.

С отпадането на Нефтохимик, вече два от административно вкараните в Първа лига през миналото лято вече отпаднаха. Другият е Локомотив Горна Оряховица, който се прости с мястото си след баража с Монтана.

Нефтохимик: Янко Георгиев, Костадин Велков, Яни Пехливанов, Георги Хашев, Йордан Йорданов, Мариян Огнянов, Михаел Орачев, Николай Дюлгеров, Иван Вълчанов, Костадин Хазуров, Галин Иванов
Резерви: Ивайло Василев, Ранди Онуоха, Виктор Хомей, Любомир Божинов, Кристиян Парашкевов, Емануил Манев, Живко Петков

Витоша Бистрица: Християн Василев, Йордан Върбанов, Кристиян Кочилов, Петко Цанков, Георги Амзин, Румен Гьонов, Николай Христозов, Ивайло Лазаров, Четин Садула, Ангел Стоянов, Пол Отофе
Резерви: Николай Радев, Кристиян Узунов, Венцислав Бонев, Христо Попадиин, Димитър Пантелеев, Емил Колев, Десислав Аризанов

Още по темата: общо новини по темата: 5
08.06.2017
06.06.2017
03.06.2017
02.06.2017
02.06.2017






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.06.2017 г.
0
 
 
Общинския бюджет малко ще се разтовари от това недоразумение.
Aнонимен
на 02.06.2017 г.
-1
 
 
Разформировайте ги и Бургас да остава без футбол. Жалко само за икономиката на града, че без футболисти няма да има оборот по дискотеките
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: