Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
НАП Бургас събра кметовете от областта, вижте причината
Автор: Екип Burgas24.bg 15:29 / 22.05.2017Коментари (0)2518
©
През активния летен туристически сезон контролните действия по спазване на българското законодателство по Южното Черноморие ще се извършват при активно взаимодействие на органите на държавната и местната власт.

Ще бъдат извършвани много съвместни проверки, като целта е печалбите в сектора да бъдат реализирани на база спазване, а не заобикаляне на законодателството. Един от основните приоритети на проверяващите ще бъде промяна на поведението на задължените лица в посока доброволно спазване на законите.

Това стана ясно от проведена днес среща в Бургаската областна управа, организирана от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас, с участието на представители на морските общини от Южното Черноморие и представители на Комисията за защита на потребителите и Инспекцията по труда.

Срещата бе открита от управителя на Бургаска област г-н Вълчо Чолаков, който се ангажира със съдействие предложения за промяна в законодателството с цел подобряване ефективността на контролната дейност, да бъдат придвижвани и разглеждани максимално бързо.

"Убедени сме, че доброто и ефективно сътрудничество между държавната и местната власт и навременния контрол, са сериозни мотивиращи фактори за доброволно спазване на българското законодателство и в частност на данъчните и осигурителни закони, коментира териториалният директор на НАП Бургас г-жа Татяна Кънчева.

От териториалната структура на НАП напомниха, че при неиздаване на фискален бон, търговският обект ще бъде запечатван за срок между 10 и 14 дни, а при повторно нарушение за срок от един месец. От началото на годината НАП Бургас е приложила тази крайна мярка за над 90 обекта на територията на региона. Хотели и местата за настаняване ще бъдат обект на съвместни проверки от НАП и общините.

От приходното ведомство коментираха, че внимателно следят информацията от сайтовете по отношение на заявени и платени нощувки като ще бъдат извършвани внезапни проверки, свързани с обявените налични свободни легла. И през този летен сезон ще функционира междуведомствен координационен център, който ще синхронизира действията на контролните органи.

В края на срещата участниците се обединиха около мнението, че държавната и местната власт ще гарантира сигурността и спокойното протичане на активния летен туристически сезон, но ще се намесва категорично в случаите на заобикаляне на законодателството и опитите за укриване на данъци и осигуровки.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: