Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Вижте как бургаското пристанище отбеляза 114-ата си годишнина
Автор: Екип Burgas24.bg 14:53 / 18.05.2017Коментари (1)1479
Паметен знак, изработен от марсилски камък беше открит пред входа на "Магазия -1" по повод 114-та годишнината на бургаското пристанище. Върху плочата е изсечен силуетът на сградата, а от двете страни са отличителните знаци на Пристанище Бургас и порта в Марсилия. Изображението символизира връзките между двете пристанища в миналото и днес. 

Под ръководството на Адолф Жерар, главен инженер и директор на пристанище Марсилия, пристанище Бургас изгражда своя съвременен облик и пристанищна инфраструктура. Паметният знак беше открит от изпълнителния директор Диян Димов и председателя на Съвета на директорите на пристанището Иван Капитанов. Официални гости на тържеството бяха регионалният директор на ДП "Пристанищна инфраструктура" Ивайло Иванов, бившият бургаски депутат Иван Вълков, кап. Станимир Николов, директор на "Морска администрация"-Бургас. Много бивши и настоящи работници и служители се събраха на тържеството за годишнината на порта.

"За себе си винаги съм мислил, че първата лодка, пуснала котва на бургаския бряг е поставила началото на бургаското пристанище! Отбелязването на точната дата е календарно отчитане на славния и труден морски път на развитието на сърцето и двигателя на красивия ни град. Въодушевлението на бургаската общност през 1903-та година все още не е отминало! Ентусиазмът на обновленито все още е движеща сила на развитие!", с тези думи се обърна към присъстващите изпълнителният директор на "Пристанище Бургас"ЕАД Диян Димов. 

Той посочи, че през всичките тези 114 години до сега пристанището винаги се е променяло и обновявало, благодарение на хората, които са работили тук и на желанието за развитие на държава, община и пристанищни власти. Днес Бургас разполага с модерна Морска гара, която приема хиляди пасажери от цял свят, нови терминали, съвременна претоварна техника, обслужават се различи по вид товарни кораби,а марината ежегодно е домакин на различни ветроходни форуми. 

"Товарите, които се обработват в пристанищния регион нарастват непрекъснато и за това не случайно пристанище Бургас е част транспортната мрежа (TEN-T) на Европейския Съюз и естествена връзка между Изтока и Запада", допълни директорът на порта. Димов честити празника на всички присъстващи и им благодари за труда, без който пристанище Бургас днес нямаше да бъде същото.

Гостите на тържеството имаха възможност да разгледат две изложби, които са подредени в една от залите на "Магазия-1". Музикален поздрав към присъстващите отправиха от фолклорна формация "Българка" към читалище "Я.Лъскова-1905" и тракийско дружество Несебър, с художествен ръководител Дафина Налбантова. Като на всеки хубав български празник тържеството завърши с хоро, на която се хванаха настоящи и бивши членове на семейството на "Пристанище Бургас" ЕАД.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.05.2017 г.
0
 
 
няма такъв смешен директор на пристанище Бургас с една дума Лъжец пълен
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: