Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Живко Табаков: Избирателите се умориха от мантрата за обединение на дясното
Автор: Екип Burgas24.bg 09:33 / 04.05.2017Коментари (0)2390
©
- Г-н Табаков, по време на срещата на Националния съвет на ДБГ в Банско преди дни стана ясно, че Движението ще избере нов председател през есента. Очаква ли се той да бъде от младите ви членове?

- Ще си позволя да цитирам г-жа Кунева, която казва следното: "Ние не сме партия на едно поколение, не сме спринтьори на къси разстояния". В партията има много млади и способни хора с лидерски качества. Не виждам пречка да продължим напред с лице от младото поколение на ДБГ, особено ако това е човек, който е доказал качествата си в реалното управление на държавата.

- Какви поуки си взехте след парламентарните избори? Има ли бъдеще пред Реформаторския блок и какво би обединило десницата?

- Избирателите се умориха от мантрата за обединение на дясното. РБ тръгна много добре като проект, но се изчерпа от вътрешни караници и множество компромиси, които взеха голяма част от замисъла и енергията му. Приятелският огън също спомогна за процесите в Блока, това е истината.

- Меглена Кунева заяви, че работата за местните избори за ДБГ вече започва, какви са стремежите на Движението?

- ДБГ-Бургас никога не е губила своята инерция, работата при нас никога не е спирала. Не крием амбициите си за по-широко представителство в местния парламент, това е логичният ход на нашето развитие.

- Вие самият преди изборите за Народно събрание заявихте, че Вашия приоритет е Бургас. Свършихте изключително много като общински съветник особено в областта на туризма. Какво още е необходимо, за да засили Бургас позициите си като туристическа дестинация?

- Използвам времето си в Общински съвет пълноценно - работя по няколко проекта, а наскоро с колегите от партията подехме инициатива, която касае качеството на водата и въздуха в Бургас. Това са едни от най-болезнените теми за бургазлии, а действията в тази посока до този момент са незадоволителни. В началото на тази година приехме общинската програма за реклама, в която заложихме на модерни маркетингови подходи, чрез които градът ни да бъде разпознаван като целогодишна дестинация, особено в посока крайноседмичен туризъм. За туристическия отрасъл той е от голямо значение, тъй като е свързан с ползването на редица основни и допълни туристически услуги - транспорт, настаняване, хранене, развлечения и др.

- Организирате срещи в Бургас и населените места в общината, какво си казвате с гражданите, какво им тежи и какви са положителните оценки за случващото се тук?


- Срещам се както с неодобрението, така и с положителните оценки за случващото се в общината. Може би везните са изравнени. Хората обаче мислят най-вече за това дали ще могат да оцелеят чисто финансово. Когато се бориш за препитанието си, е трудно да мислиш за глобални проблеми. Най-често бургазлии търсят работа, хора с по две-три висши образования са на прага на бедността. Младежите пък са с изисквания за високо заплащане, каквото бизнесът не може да им предостави. Оценят се инфраструктурните проекти, но те не са достатъчни, за да постигнем приличен стандарт на живот.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: