Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Демонстрираха специализиран микробус, който ще помага на хора в нужда
Автор: Екип Burgas24.bg 16:46 / 26.04.2017Коментари (0)1448
Специализиран микробус, осигурен от община Бургас, ще спомогне за мобилността на хората в неравностойно положение. Демонстрация как работи специализираното транспортно средство, бе направена днес, предаде репортер на Burgas24.bg.

Новата придобивка ще обслужва хората от Центъра за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда. Социалното заведение е създадено по Проект "Подкрепа в семейна среда за независим живот чрез индивидуален подход".

Използването на микробуса ще става след предварително подаване на заявка чрез социалния работник, психолог или рехабилитатор. На базата на подадените заявки ще се изготвя график, а превозът за хората в неравностойно положение ще е безплатен. Хора, които имат по-лека степен на увреждане и незрящите, ще могат да използват буса и без придружител.

Новият микробус разполага с 10+1 места. Две от тях са за колички, а осем за седящи пътници - придружители и социални работници. Част от оборудването включва специална хидравлична платформа, с помощта на която количката за трудно подвижни хора бързо и лесно се качва в превозното средство.

Купето е уютно и оборудвано с предпазни колани. Подът е на две нива със специално покритие. С тези показатели возилото покрива всички изисквания за превозване на хора в неравностойно положение. Микробусът ще бъде обслужван от професионален шофьор, който е част от персонала на Центъра за почасово предоставяне на услуги.

С осигуряването на новия микробус Община Бургас надгражда съществуващата в момента услуга "Позвъни и се вози",обясни зам.-кметът д-р Лорис Мануелян.

"Тай като активността на хората с увреждания вече е значително по-голяма заради всички мероприятия за
© Burgas24.bg
интеграцията им в обществото, ще продължаваме да правим всичко възможно със средства на Община Бургас и по проекти да осигуряваме всичко, което е необходимо", допълни д-р Мануелян.

"Тези хора имат непрекъснато нужда да излизат, да общуват, да се срещат с други хора и това е един плюс за тях", каза Павлина Димитрова - майка на дете с увреждане.

През тази година Община Бургас открива три нови социални заведения. Дневният център за лица с леки психични разстройства вече е готов да приеме своите ползватели.

Работи се по новия Дневен център за деца и младежи с увреждания, който ще се помещава в бившите казарми на 24-ти Черноморски пехотен полк. В квартал "Ветрен" се изгражда центърът за рехабилитация и психологическа подкрепа за децата с детска церебрална парализа, аутизъм и соматични увреждания и техните семейства.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: