Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българи създадоха уникален софтуер за далтонисти, раздават го безплатно
Автор: Екип Burgas24.bg 12:59 / 21.04.2017Коментари (1)1121
©
Идеята за създаването на "Вижън" се ражда в началото на годината, когато младият програмист Даниел Георгиев получава мейл с линк към реклама на очила за далтонисти. В този момент на известният вече създател на софтуер, Даниел Георгиев, хрумва да пресъздаде принципа софтуерно чрез десктоп приложение, позволяващо индивидуална настройка и чрез което хора, страдащи от цветна слепота имат шанса да виждат отново цветове и нюанси при ежедневната употреба на компютри и смарт устройства. 

"Вижън" не само позволява на далтонистите да виждат сайтове и снимки в цялата им цветна прелест, но съвсем скоро с негова помощ те ще могат да играят и любимите си игри, както и да гледат филми и клипове онлайн, наслаждавайки се напълно на специалното си цветно зрение.

Приложението "Вижън" /http://visiontechnology.co/ е реалност от началото на месец март, и макар че все още не е популяризирано умишлено - вече се употребява редовно от повече от 1000 човека в България и света. 

"Вижън" представлява истинска иновация с възможностите за индивидуална настройка, употреба на различни филтри в зависимост от типа и степента на цветна слепота, която всеки може да определи сам отново с негова помощ. Уникалността на "Вижън" се състои в това, че прави далтонизация на екрана в реално време, което към момента няма алтернатива в света. Десктоп приложението е с пълна съвместимост с Windows , а в момента се разработва и разширение специално за Google Chrome. 

Сред създателите попадат и Васил Альошин, който се е заел с маркетинга и продажбите, както и Стефан Кръстев, който набляга на социалната ориентираност на проекта, чрез готовността си да го предложат напълно безплатно на своите сънародници. Отворена стои поканата и към училищата и институциите в България да се свържат с екипа на "Вижън" за да получат своите безплатни копия на софтуера, както и кодове за активация.

Предвижда се потребителите извън България да заплащат минимална такса за ползването на иновативния софтуер на"Вижън". 

Потенциалните потребители на "Вижън" по света са 300 милиона души с различна форма и степен на цветна слепота. Поради своето "по-специално зрение" огромна част от тях се сблъскват с ежедневни предизвикателства, цветовото разпознаване например е основен инструмент на началното и предучилищно образование, а голяма част от далтонистите срещат трудности пред заемането на множество длъжности и професии в различните държави.

"Цветно зрение за цветни хора!" е един от слоганите, чрез които от "Вижън" се стремят да накарат хората със "специално" цветно зрение да се чувстват още по-специални, виждайки света както не са го виждали досега и откривайки нови цветови хоризонти.

Добрата новина е, че от месец март 2017 г. този свят стана по-цветно място за 300 милиона души, и то благодарение на идеите и всеотдайната работа на българският екип на "Вижън". 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.04.2017 г.
0
 
 
Аз ползвам другото му приложение и вкъщи, и на работа. Не мога да гледам монитор вече без него, неприятно ми е.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: