Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Дядо не спира да благодари на бургаски лекари за решаване на мъчителен проблем
Автор: Екип Burgas24.bg 09:50 / 20.04.2017Коментари (1)4819
©
82-годишният Владимир Божков от бургаския комплекс "Изгрев" е един от малкото в страната пациенти, оперирани по иновативен лазерен метод за отпушване на слъзни канали. Вече няколко месеца след манипулацията той се чувства добре и не спира да благодари на лекарите - д-р Даниел Петков, началник УНГ отделение в УМБАЛ Бургас, д-р Николай Иванов и д-р Ирина Попова от Очна болница - Бургас.

"Ходих къде ли не, в цяла България. Всички ми изписваха капки и ме отпращаха. Не се намери никъде лекар, който да се отнесе отговорно към моя проблем. А окото вече започна да бере, престанах да виждам", разказва Владимир Божков.

Във вестник прочел за отпушване на слъзните канали с лазер - новия метод, въведен в Бургас от д-р Даниел Петков и д-р Николай Иванов. Консултирал се е с офталмолози в Очната болница и д-р Попова го насочила към д-р Петков. Операцията е направена в УМБАЛ Бургас. Тя съчетава апаратурата от двете болници - ендоскопския комплекс, с който УНГ отделението на УМБАЛ Бургас разполага, и единственият в града лазер с подобни функции - на Очната болница. Подходът към решаването на проблема е интердисциплинарен - изисква намеса както на очен лекар, така и на УНГ.

Преди седмица Владимир Божков бе на контролен преглед в УМБАЛ Бургас, който констатира, че лявото око е в идеално състояние и от проблема няма и помен. Възрастният мъж е толкова доволен, че винаги носи със себе си вестникарската статия за своите лекари и я показва на близки и приятели.

Запушването на слъзните канали е често срещан проблем, особено при възрастните хора. Окото се инфектира и се възпалява, може да доведе и до загуба на зрение. Масово у нас той се решава чрез хирургична операция, при която се прави външен разрез и се създава отвор към носа. Заради разрезите пациентът остава с видими белези в областта на лицето.

Новият метод премахва запушването чрез минимално инвазивни техники - т.нар лазерна ендоскопска процедура. При нея достъпът до носа се извършва чрез миниатюрна камера (ендоскоп), а импулсите на лазера отпушват слъзните канали без разрези и без белези след възстановяването. Поставят се временни силиконови импланти, които водят до пълно възстановяване на слъзния апарат.

"Освен че няма разрези, процедурата, извършена с лазер, изисква по-кратко оперативно време и по-бързо и леко възстановяване" - коментира д-р Даниел Петков. След Владимир Божков се оперирани още няколко пациенти, подобна операция предстои и следващата седмица.

Всеки, който желае да получи консултация за новия метод за отпушване на слъзни канали, може да се обади на тел: 056/85 98 51 и 0899 72 19 45.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: