Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Новите депутати се заклеха
Автор: Екип Burgas24.bg 11:32 / 19.04.2017Коментари (1)1882
© БГНЕС
Новите депутати се заклеха. Това стана на тържествена церемония в парламента.

"Възрастта ми дава право за няколко минути да ви помоля - отворете сърцата си и затворете очите си", призова Тома Томов като най-възрастния народен представител.

След това направи ретроспекция на въжделенията на българите от времето на Апостола Васил Левски, Бенковски, Панайот Волов.

"Те не мислят за кариера, не сключват сделки. Всички обединени от едно желание - да положат усилия, да дадат живота си за благото на народа. Висока летва - те са ангели, ние техните наследници. Аз вярвам - Христос Воскресе. Има видим и невидим свят и в този невидим свят тези ангели искат ние да успеем. Трябва да опазим дома ни, да си върнем децата, които са навън. Не е достатъчно да са цъфнали дърветата навън", каза Томов.

След тази реч народните представители се заклеха и прозвуча българският химн, след което и този на ЕС.

След това първи реч държа заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той поздрави всички парламентарно представени партии за успеха им на изборите.

"ГЕРБ влиза в този парламент със заявката за пълен 4-годишен мандат", заяви Цветанов.

"Българският избирател за пореден път ни подреди така, че никой да не може да управлява самостоятелно. В ГЕРБ ще се стремим към отговорно и прозрачно управление. ГЕРБ ще настоява за прозрачност и ясни принципи в управлението, за да не бъдем жертва на интриги", заяви още Цветанов.

"За нас управлението не е самоцел. Ние получаваме силна управленска енергия единствено от развитието и успехите на държавата. Не е етично най-малкото да се управлява напук и на всяка цена", добави Цветанов.

"Програмата на ГЕРБ залага на реални решения за развитието на България. За нас няма да има маловажни сфери. Наясно сме, че поемаме новия мандат във взривоопасна международна обстановка. Нужен е обществен консенсус, не само политически", заяви още Цветанов.

След него на трибуната излезе лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"По волята на народа БСП е втора политическа сила. Ние сме опозиция в 44-тото НС. Ние сме алтернатива на политическа партия ГЕРБ. Нашата отговорност е да преведем Европейския съюз през трудностите, които предстоят, сред които са политиката по миграцията, преодоляването на младежката безработица, гарантиране на енергийна сигурност", заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

От БСП се заричат да внесат промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуален кодекс - за отпадане на маловажен случай, за намаляване на възможностите за връщане на делата.

От името на Обединените патриоти от парламентарната трибуна Валери Симеонов каза: "Целта ни е безкористната и всеотдайна защита на българския народ".

"Ще продължим политиката си за сближаването на минималната пенсия с официално признатия праг на бедност. Ще продължим и реформите в енергетиката", каза той.

Симеонов подчерта, че Патриотите ще продължат усилията за увеличаването на минималните пенсии от 1 юли 2017 г. на 180 лева и от 1 октомври 2017 - на 200 лева. От парламентарната трибуна Симеонов коментира и темата за националната сигурност и заяви, че Обединени патриоти ще работят за недопускане на бежанци и емигранти на територията на страната и незабавно депортиране на незаконно влезлите, както и за полицейско присъствие във всяко населено място.

"Това е само началото, предстои още много упорита и целенасочена работа", подчерта Симеонов.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова всички политически партии да "разчетат правилно вота на избирателите".

"Необходимо е да се сложи край на разединението, на омразата. Не може да говориш за обединение, като се обявяваш срещу част от него", смята лидерът на ДПС. "Няма да подкрепим каквото и да е присъствие на крайни национализми в управлението", заяви Карадайъ.

Според него разговорите и консултациите за правителството "се провеждат по начин, който говори за тайни договорки".

"Дано да няма повод за нашите предупреждения за разединението. Призоваваме за такъв модел - за създаване на мнозинство на ценностен характер", каза той.

Последен говори лидерът на най-малката парламентарно представена партия "Воля" Веселин Марешки.

"Какъв е смисълът от целия този театър, да не кажа цирк, ако нищо добро не се случва за българската държава. Уважаеми колеги, ще ви помоля за повече морал, почтеност и прагматизъм в политиката. Да направим така, че да възвърнем достойнство и авторитети на българското Народно събрание, на народния представител, да направим стабилно правителство, което да работи в пъти по-ефективно от всички правителства досега. Крайната цел на всичко това е просперираща българска държава, проспериращ български бизнес, благоденстващ български народ", заяви Марешки.

Източник: Нова тв




Още по темата: общо новини по темата: 365
18.08.2020 »
02.05.2018 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/61 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
На другарката КУРнелия слаНИНОВА и на всички нейни тролчета тук...да сте живи и здрави 4 годинки да дъвкате опозиционо.... червени трици. А на другаря професор Иво Христов му пожелавам да стане академик в руската политическа школа на почетния консул...Свинар Панаиров!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: