Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Втори човек бил замесен в убийството на Николай Димов
Автор: Екип Burgas24.bg 16:37 / 10.04.2017Коментари (3)3279
© bgdnes
Втори човек е замесен в убийството на Николай Димов, категорични са разследващи. Анита Мейзер няма как сама да се е справила с едрия мъжага, който тежи 102 килограма. Това доказват и снимките от следствения експеримент, предоставени от запознати с разследването.

"От кадрите във видеофайла ясно се вижда, че Анита не само не може да стяга свински опашки, но не може да помръдне Николай. Тя бута чучелото няколко пъти, като накрая го хваща за блузата и го дърпа с все сила и той пада с масажната маса на дясната си ръка", анализират записа от експеримента разследващите.

Експериментът на практика доказва хипотезата, че Николай няма как да е получил нараняванията по лицето и тила си при падането от масата. Нито по време на конвулсиите върху нея, защото тя е с мека повърхност.

Димов бе открит на земята до масажната маса в дома на Мейзер на 14 август 2016 година. Анита го стегнала с 5 свински опашки от най-дебелите, за да правят силов експеримент и той да ги скъса с мускули, признава тя.

Ченгетата откриват Николай близо 4 часа след смъртта му в локва кръв. Медиците установяват травми по тила и дълбоки рани по носа, който външно изглежда изместен и счупен. Твърди се, че те са получени при падането от масажната маса, когато Анита поискала да го изнесе от дома си. Езикът му е леко подаден с кръвоизлив на върха. Има кръвоизливи от вътрешната страна на устните и от едната страна на бузата. "Това сочи, че устата е била затворена и натискана, а зъбите и натискът са причинили кръвоизливите по меката тъкан", категорични са експертите. Освен това подчертават, че този, който е натискал Николай, е десняк, защото следи от пръсти има само от едната страна на устата.

В стаята било тъмно като в рог, твърди още Анита. Тя обаче е с висок диоптър и дълги нокти. Дори на следствения експеримент трудно успява да вкара края на опашката в дупката с треперещите си ръце. Във фаталната нощ твърди, че не е носила очила. Остава неясно как е стегнала дебелите 8-милиметови опашки. И други травми по тялото на Николай насочват разследващите да работят в посока за втори човек, замесен в престъплението.

Първоначално ченгетата започват разследването като умишлено убийство по член 115 от НК. Медиците установяват дълбоки мускулни кръвонасядания, намиращи се успоредно от двете страни на кръста, на прасците и лактите на жертвата. Те говорят за "притискане на снагата", пише в съдебно-медицинския протокол.

"Вероятно е някой да е държал Николай с две ръце за прасците или да е седял върху него и да е натискал гърба му с колене", категорични са медиците. Те уточняват, че човекът трябва да тежи над 80 килограма, за да може да причини толкова дълбоки кръвонасядания.

Ударът в тила остава мистерия и не е анализиран в папките по разследването. Затова и адвокатите на майката на Ники поискаха в петък петорна медицинска експертиза на базата на независима експертна оценка. Съдът отказа да назначава допълнителни следствени действия, защото делото се гледа по съкратена процедура. Причината - Анита призна за убийство по непредпазливост и даване на подкуп на полицай.

Фактът, че Мейзер се отказа от тези твърдения и подчерта, че не е давала рушвети, компрометира и останалите й самопризнания. Това обаче не прави впечатление на варненските апелативни магистрати, които трябва да се произнесат по казуса в 30-дневен срок. Така топката се прехвърля в София - на висшите магистрати, които се очаква да върнат делото за доразследване. "Полицаите са тези, които трябва да разберат кой и защо уби Николай", категорични са близките на жертвата.

В момента Мейзер се намира в Сливенския затвор. Тя е категорична, че случаят е нещастен инцидент. По думите й травмите по тялото на Николай са от тренировките, които провеждал в САЩ, разкри тя от килията. "Той тренираше, за да участва в боеве в клетка. Плащах му за най-добрите инструктори, но преди да се върне в България, го биха яко и се оплакваше, че всичко го боли. Това можеше да се провери, ако се бяха свързали с треньорите му, разкрива Мейзер. Тя се кълне, че в дома й е нямало друг човек във фаталната нощ. Както и че сама е стегнала свинските опашки - по желание на Николай.

Източник: bgdnes.bg




Още по темата: общо новини по темата: 124
08.09.2022 »
14.08.2020 »
14.05.2020 »
03.01.2020 »
29.11.2019 »
19.11.2019 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма ли да го осъдят този изрод най накрая бе ?!
Aнонимен
на 11.04.2017 г.
+1
 
 
Лъже като дърта циганка !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: