Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мейзер: Признах вината си, само да се свърши този ад!
Автор: Екип Burgas24.bg 13:58 / 07.04.2017Коментари (0)1680
©
На въззивен контрол днес пред Варненския апелативен съд е 3 годишната присъда, произнесена от Окръжен съд - Варна спрямо Анита Желева(Мейзер) затова, че на 14 август миналата година по непредпазливост причинила смъртта на Николай Димов и предложила подкуп от 30 000 евро на полицай от "Криминална полиция" при ОД на МВР във Варна, за да не извърши действие по служба, като я задържи при налични данни за извършено престъпление. Първата съдебна инстанция е присъдила на подсъдимата глоба в размер на 7000 лева и и обезщетение в размер на 150 000 лева на майката на починалия мъж.

Преди да бъде даден ход по съществото на делото, съдът остави без уважение исканията на защитата на Желева за събиране на нови доказателства и за даване на обяснения, свързани с фактите по делото. Апелативният съд намира, че след като пред първата съдебна инстанция наказателното дело е преминало при условията на съкратеното съдебно следствие, признаване на вината и фактите, посочени в обвинителния акт и отказ от събиране на нови доказателства, то пред настоящата инстанция съдебното следствие не може да бъде възстановено и да се събират нови доказателства. На това основание Апелативният съд остави без уважение и искането на защитата делото да се гледа при закрити врати, заради разгласяването на факти от интимен характер.

Съдът днес разгледа въззивната жалба на майката на Димов, която е конституирана като частен обвинител и граждански ищец. Адвокатите на пострадалата от смъртта на сина си жена настояват въззивният съд да върне делото или на разследващите или на първата съдебна инстанция, заради допуснати сериозни процесуални нарушения. Според тях разследването е приключило в рекордно кратки срокове за 3 месеца и половина. Травматични увреждания по тялото на починалия мъж не са били коментирани от медицинските лица, изготвили експертизата. 

Адвокатите намират, че същата експертиза не е пълна, след като е била изготвена от експерти в Плевен, без реутопсия, без физически оглед на тялото на Николай и само по писмени документи. Защитата на частния обвинител намира, че Варненският окръжен съд не е трябвало да дава ход на делото, при условие, че майката на Димов е поискала отлагането му, поради невъзможност да се яви лично и да участва в процеса.

Тримата адвокати на подсъдимата Желева също настояват делото да се върне за доразследване или на първата съдебна инстанция. Те съзират множество грешки и пропуски както в действията на разследващите, така и при създаването на обвинителния акт. Защитата на подсъдимата счита, че подкупът е останал във фазата на недовършено деяние, защото по делото няма иззети банкноти, както и категорични доказателства какви суми точно е предлагала Анита на полицая. 

Те намират, че при толкова несъответствия ВОС не е трябвало да разглежда казуса по реда на съкратеното съдебно следствие, въпреки, че е бил сезиран преди процеса с такова искане. Защитата поиска от въззивния съд наказанието на Анита Желева за непредумишленото убийство да бъде намалено или отложено с изпитателен срок, или подсъдимата да бъде оправдана.

Подсъдимата разказа през сълзи затова, че е признала вината си пред съда без да бъде виновна, само и само "да се свърши този ад". Днес тя се срамувала и съжалява затова, че не му е отказала "глупавото желание" във фаталната нощ и затова, че е "изгубила любовта на живота си". Желева отново повтори и тезата, че срещу нея се води кампания от сестрата и от майката на Николай, за които тя била правила много и добри дела. На финала на емоционалната си реч пред въззивния съд тя поиска справедливо наказание.

Варненският апелативен съд ще се произнесе в 30 дневен срок с решение, в което ще намерят отговори всички въпроси и искания, поставени от страните по делото.



Още по темата: общо новини по темата: 124
08.09.2022 »
14.08.2020 »
14.05.2020 »
03.01.2020 »
29.11.2019 »
19.11.2019 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: