Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Братът на Димитър Рачков няма да отърве затвора
Автор: Екип Burgas24.bg 12:18 / 06.04.2017Коментари (3)6016
©
Причината е, че той вече е съден за притежание на наркотици и това ще окаже влияние при определянето на присъдата му, която този път няма да бъде условна. Това коментираха близки до разследването за "България Днес. 

Петър Рачков е арестуван в края на март в акция "Готвачите". Антимафиоти атакуват прибиращата се в бургаския квартал кв. "Меден рудник" кола "Пежо". В нея пътуват Петър Рачков и двамата му колеги ­ Станимир Узунов и Георги Георгиев. Шофьор е Узунов, който сяда зад волана надрусан с току­-що произведената стока ­ пико. При обиска в колата са намерени чувал с готов амфетамин, няколко бидона с химикали и електронна везна. Минути след това е атакувана и мобилната лаборатория, която е маскирана в Помпената станция, където работел Петър. Там ченгетата откриват още амфетамини и инсталацията за тяхното производство. Рачков и двамата му авери са за 24 часа в ареста и след това са пуснати. Обвинения до ден днешен не са им повдигнати, като разследването се води срещу неизвестен извършител. 

Ченгетата са категорични, че Петър Рачков няма да се размине със затвора този път. Причината е, че той е заловен да държи наркотици с цел разпространение на същото място както през 2012 година. Тогава Темида благосклонно му лепва 3 години условно. След като присъдата му изтича, Петър отново се върнал към доходоносния бизнес с дрога. И започнал да готви наркотици отново край изолираната от града Помпена станция. Надявал се, че ченгетата няма да ударят на същото място втори път.

Самият Петър Рачков според криминалисти е само дребен участник в наркосхемата. Братът на актьора попада в бандата покрай близкото си приятелство с наркобоса Иван Попов-­Костов. Приживе аверът на Рачков е бос на прочулата се в цялата страна "Банда на Кирките". Костов и аверите му пробваха да превземат дрогата в Слънчев бряг, докато Митьо Очите бе в затвора. С помощта на верните си лейтенанти Желязков отби атаката и жестоко си отмъсти с помощта на властите. 

Несебърският Ал Капоне успя да убеди десетки пострадали от Костов хора да свидетелстват пред ченгета и в спецсъда започна дело срещу бандата. Преди процесът да завърши, Костов е застрелян от друг бандит в Поморие, но групата му продължава да действа. 

"Въпросната Помпена станция е отделена, а достъпът е контролиран. Затова там е обособено нещо като депо", разкриха под сурдинка ченгетата. Тъй като не са минали 5 години от изтичането на последната присъда на Рачков, той няма как да поиска реабилитация, за да изчисти досието си. 

"Следващата санкция за това престъпление е затвор. Няма как съдът да неглижира условната присъда, която е излежал". Крайморски криминален герой Преди да се захване с дрогата, Петър Рачков има множество криминални прояви. Още като младеж е засечен от ченгетата да гравитира около известна банда крадци на коли. Задачата му била да търси купувачи на возилата срещу солиден процент. Самият той е арестуван за представяне на подправен документ ­ шофьорска книжка ­ пред полицаите. След кратко спокойствие Петър се захваща с пласирането на фалшива валута. При обиск в дома му ченгетата откриват няколко хиляди долара менте в различни банкноти. Тогава също получава минимална присъда, но не си взима поука.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.04.2017 г.
0
 
 
А с другите двама хубавци какво се случва, защо само Рачков ще обира пешкира?!?!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: