Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Новият тотомилионер: Казаха, че ако не застана пред камерите, няма да получа и стотинка!
Автор: Екип Burgas24.bg 08:37 / 05.04.2017Коментари (0)1129
©
Страхувам се за живота си, след като станах популярен със спечелените пари. Това разказа Димитър Митев, който с билетче от 8 лева преди седмица стана притежател на 12 милиона лева, цитиран от "Монитор". 

"Явно ми е било писано печалбата да дойде в дните на най-голяма мъка. Почти седмица беше минала, откакто чух по телевизията, че джакпотът е паднал, но все не ми оставаше време да проверя. Когато все пак го сторих, не повярвах на очите си, на три пъти пъти проверявах цифра по цифра...".

В продължение на цели две години дебнал късмета си ямболията. Роденият на 26 април 1956 година в село Бояджик професионален шофьор решил да откаже цигарите и ги заместил с ежедневно талонче с едни и същи числа. Познати и приятели си шегували, че на стари години е тръгнал да чака "писмо от Господа", но той продължавал да упорства. Първата по-голяма печалба го споходила през февруари, когато нацелил 4000 лв. 

Тогава се замислил дали да не спре, но махнал с ръка - ако има нещо да се случва, защо да му пречи. Междувременно тежко заболяла майка му, в продължение на един месец до деня на кончината й на 23 февруари бил плътно край нея в селото.

"Не исках да се показвам по телевизията, но ми казаха, че ако не застана пред камерите - няма да получа и стотинка. Уж се бяхме разбрали да запазят координатите ми в тайна, но ето че започнаха да ми звънят журналисти, а още и стотинка не съм получил. Какво ли ще бъде, като започнат да ми превеждат по сметка парите?", сподели той, като не скри, че се страхува за живота си. 

"След като убиват хора заради десетина лева в джоба им, какво ще им попречи някоя вечер да ми влязат вкъщи. Един удар с тоягата по главата й... край с мене. Сега си давам сметка защо богатите не са щастливи и нямат спокоен сън...", разсъждава човекът, който през целия си съзнателен живот е работил единствено като шофьор, а личното му возило е старичък "Ситроен". 

Изкарал книжката още като ученик в Ямбол, известно време карал такси, а вече трето десетилетие бил с камион на частна фирма. Заедно с него в същата фирма е и брат му. Щастливецът възнамерява да изключи за дълго мобилния си телефон и поне за месец да потъне в неизвестност. Възприема като изключително лошо послание факта, че само два дни след като разбрал за печалбата починал братовчед му. Трагедията се разиграла на гробището в родното му Бояджик, докато вървяла панихидата край гроба на майка му на 2 април. 

Вярно, покойникът бил на възраст и боледувал, но Димитър е категоричен, че пръст има и неочаквано споходилата го медийна слава. "От ваши колеги журналисти чувам, че са започнали да ме издирват разни жени и че дори съм се съгласил на среща с една от тях. Няма такова нещо, от неприятности не съм имал време дори да почерпя приятелите си, камо ли да търся някаква връзка...", допълни той. Кротък и много работлив, затворен в себе си, малко нещо дори темерут, така описват най-пресния тото милионер съседите му от Бояджик, където е завършил основното си образование в училище "Св. Кирил и Методий".

Някои все още не могат да повярват, че птиченцето е кацнало точно на неговото рамо. Други отсега обмислят дали не биха могли да го привлекат за "съдружник", а трети вече го окайват, че нямало да види бял ден с това имане. "Не смятам да се променям. Не се виждам зад кормилото на лъскава лимузина и по скъпи курорти. Свикнал съм да работя, не да хайлазувам, така са ме научили едно време. Вероятно ще взема някакво решение как да ползвам парите заедно с брат си", настоя на финала Димитър Митев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: