Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румен Радев: Не може да се приемат постановления, без да се отчита рискът за националната сигурност
Автор: Екип Burgas24.bg 14:42 / 04.04.2017Коментари (2)1156
© bTV
Президентът Румен Радев мотивира отмяната на постановление 208 за интеграция на бежанци от служебното правителство с избягването на грешките в интеграцията, допуснати от други европейски държави, които са довели до изолация, капсулиране и радикализъм сред тези чужди граждани.

"Не може да се приемат постановления без да се отчита рискът за националната сигурност. Това е лоялното членство и аз тока го разбирам - България няма да повтаря грешките на други държави", категоричен е президентът.

Българският президентът разговаря днес с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който пристигна на работно посещение у нас по покана на Радев. Основната тема на разговорите е охраната на външните граници на Европейския съюз.

Трябва да има ясни критерии за интеграцията, механизмите и процесите на нейното протичане, както и единен национален орган за координация и контрол на процесите и ясна представа за възможностите на нашата социална система, допълни той.

Според Радев в тази сложна обстановка България играе важна роля, защото сигурността започва от сигурността на българските граници.

Има разработен общ оперативен план на Европейския съюз при нарастване на мигрантския натиск, обяви още държавният глава.

По време на разговорите с Туск са обсъдени и отношенията с Турция, като според президента е важно да има единна европейска политика спрямо южната ни съседка - иначе се създава риск най вече за България.

"Недопустимо е Турция да се намесва в изборен процес и вътрешни дела в държава от ЕС. Нужни са координирани действия за отстояване на нашата независимост и достойнство. ЕС е най-големият гарант за нашия просперитет и сигурност", допълни президентът.

България е важен фактор за сигурността в района ние сме остров на стабилност да затвърждаваме тази наша позиция на Балканите, където рисковете за сигурността нараснаха неимоверно в последно време.

От своя страна Туск обяви че е говорено по темите "Шенген" и "Брекзит", като похвали техническите мерки за защита на българската граница и увери, че последствията от Брекзит не трябва да засягат едни европейски граждани повече от други особено след като българите са получили право да работят в Обединеното кралство. Трябва да имаме ангажимент да минимизираме щетите от Брекзита за всички граждани.

"България е най-добрият пример за охрана на границите. Турция трябва да спази своята част от споразумението. Един за всички и всички за един, Европа ще е винаги с вас", подчерта Туск.

Източник: bTV









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дано удържи президентът тази позиция!! "Недопустимо е Турция да се намесва в изборен процес и вътрешни дела в държава от ЕС. Нужни са координирани действия за отстояване на нашата независимост и достойнство." Така трябва!!!
0
 
 
От това да имаш ПРОСТ президент по голям риск няма. Бежанците които Не желаят да остават в България са по малкия риск от тъпия шапкар-президент. Той и първата крава са най кухия избор на българина и почна да му личи на тоя глупак. Първанката беше хИсторик...тоя военен пилот....като ги слушам,как монотонно гъгнат написаните им глупости съм убеден,че един х*й ги е правил!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: