Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Млади програмисти създават иновативно лого на най-новата в Бургас инициатива
Автор: Екип Burgas24.bg 16:31 / 31.03.2017Коментари (0)1790
©
Участниците от отличените отбори в състезанието "Хакатон 2017" ще работят по създаване на иновативно лого на най-новата в града инициатива - "Бургас харесва младите".

Създаването й е по идея на кмета Димитър Николов и цели да насърчи сътрудничеството между младите хора в града и реалното участие на младежката бургаска общност във вземането на решения и реализацията на съвместни проекти.

Младите програмисти и дизайнери, които се включиха в първата работна среща, провела се в Културен дом на нефтохимика, са представители на петте отбора, заели призовите места в Хакатон` 2017 - отбор Untitled1от ПМГ, IndexOutOfRange /ПМГ/, 2B||!2B /ПМГ/, The forest rangers /ПМГ и АЕГ/ и отбор ПГМЕЕ.

Постиженията на младежите в областта на софтуерната разработка, дизайна, информационните технологии и иновативни продукти, и показаните резултати от приключилия наскоро хакатон, са една от причините те да бъдат включени в инициативата.

Медиатор на срещата бе Мартина Куцарова - отговорник "Младежки дейности" при Община Бургас, която им възложи и една от първите задачи - да дават предложения за дизайн на лого, представящо слогана на инициативата, което да е разпознаваемо и практично. Най-интересното и подходящото от тях ще бъде изработено и ще стане официално лого на инициативата.

Най-силен интерес в младите програмисти предизвика предложението за създаване на лого и на интерактивни платформи, които да станат част от най-новата атракция на Община Бургас - Авиомузея край летището в квартал Сарафово. Той включва девет стари самолета от военновъздушната, гражданската и селскостопанската авиация, които ще бъдат превърнати в интересни атракциони за посетителите, а вътрешността им ще представлява интерактивен музей. Младежите ще имат възможност да дават идеи и да разработват иновативни платформи като информационни табели, ултравиолетова стая, пилотска кабина с виртуални очила, пресъздаващи реален полет, видеомапинг, аудио-визуални ефекти и др.

Участниците в новата инициатива "Бургас харесва младите" ще работят и по създаване на информационна платформа - сайт, мобилно приложение за смартфон или др., която ще събере на едно място всички идеи, дейности и събития, свързани с младите хора и Бургас - култура, социални дейности, превенция, образование, трудова заетост, програми и стажове.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: