Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
КЕВР за газта: На 1 юли ще излезем с ново ценово решение
Автор: Екип Burgas24.bg 17:08 / 28.03.2017Коментари (6)779
©
Увеличението на цената на природния газ е значително и ще повлияе на цената на топлинната, а и на високоефективната електрическа енергия. Това каза председателят на КЕВР Иван Иванов пред журналисти относно поскъпването на природния газ с 29,64% от 1 април 2017 година, предаде Агенция "Фокус". 

"Когато взимаме решение за промяна на цените, както на природния газ, така и на другите видове енергии, които са с енергоносител природен газ, по време на 3-месечните корекции, нямаме друг механизъм, освен да отразяваме промяната на цената, в случая на природния газ", обясни той.

"На 1 юли ще излезем с ново ценово решение след регулаторен преглед на всички енергийни дружества, в което само ще отразим промяната на цената на природния газ", коментира Иван Иванов.

По думите му тази цена по отношение на отоплението реално няма да бъде активна, защото решението ще бъде взето през месец април и извън отоплителния сезон. 

"Имам сериозни надежди, че нещата ще се променят до началото на следващия отоплителен сезон, защото сигурно ще имаме ясен срок, който ще ни бъде даден за предоговаряне на условията с "Газпром" и премахване на клаузите, които правят зависима цената на природния газ от петролните деривати мазут и газьол", посочи той.

Иван Иванов уточни, че цената на петрола е намаляла с около 5 долара от 7-8 март, намалял е и курсът на долара, но тези намаления не могат да бъдат отчетени в това решение за цената на природния газ, тъй като отчетите са до 1 март. На въпрос имат ли основание работодателите да вдигнат цените на стоките поради повишаването на цената на природния газ той посочи: 

"Считам, че не, защото в еднаква степен трябваше да имат основание да намалят цените, когато намалихме цената на природния газ с 61%, два пъти повече, отколкото е повишението сега".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този Иван Иванов да не се прави на интересен. Когато цената на петрола беше тройно по-висока, газът беше значително по-евтин. Какви са сега тези съображения за по-висока цена, когато цената на петрола не надвишава 50 долара за 1 барел? Там съвсем за калинки са ни хванали. Проблемът не е в цената на вноса на газа, а в нашия Булгаргаз, който иска собствените си проблеми да ги решава на гърба на потребителите. Не се налапаха, ей! Докога?
Aнонимен
на 28.03.2017 г.
+2
 
 
Само в България цената на г**а е обвързана с цената на петрола. Да не мислите че в другите европейски страни ще се вдигне цената с 30 процента!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: