Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Задържаха фалшификатор на документи за регистрация на автомобили
Автор: Екип Burgas24.bg 11:17 / 24.03.2017Коментари (0)843
©
Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство срещу 55-годишния Иво Д. Той е привлечен като обвиняем за изготвяне, държане и укриване на предмети, материали или оръдия, за които знае или предполага, че са предназначени или че са послужили за съставяне или преправяне на документи за регистрация на автомобили - престъпление по член 308, ал. 7, във връзка с ал. 2 от Наказателния кодекс. 

Силистренецът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Районната прокуратура в Силистра. Днес, 24 март 2017 г., ще бъде внесено искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Иво Д. в Силистренския районен съд. 
 
На 22 март 2017 г. на територията на Силистра, Варна, Димитровград и Русе е проведена специализирана полицейска операция, координирана от Главна дирекция "Национална полиция". С разрешение за претърсване са проверени и няколко адреса в Силистра и село Майор Ценович, за които полицията разполагала с информация, че се обитават от обвиняемия. 

От имотите на обвиняемия са иззети компютърни конфигурации, дискове, бланки за регистрация на МПС, печати с името на нотариус, скенер, ламинатор, стикери за застраховка "Гражданска отговорност", снимки на мъже за издаване на неистински българскисвидетелства за регистрация на МПС, както и четири автомобила от висок клас, микробус, четири мотоциклета и АТВ с манипулирани идентификационни номера на рамите. 

Установени са други десет моторни превозни средства с неистински документи за регистрация, както и голям брой неистински документи - стикери с идентификационни номера на автомобили, договори за покупко-продажба на МПС, застрахователни полици, пълномощни за управление на МПС, регистрационни табели и други. 

Предстои да бъде установена съпричастността и на други петима участници в престъпната схема за нелегален внос на автомобили и изготвяне на неистински документи. На претърсените адреси са открити и иззети скъпи автомобили от висок клас, мотоциклети, фалшиви документи, както и специализирана техника за изготвянето им. Открит и иззет при специализираната полицейска операция е и автомобил "Рейндж Ровър спорт", който е обект на посегателство от територията на София.

Иво Д. е осъждан като ръководител на организирана престъпна група за изготвяне на неистински официални документи за регистрация на МПС и е изтърпял ефективна присъда за това престъпление.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: