Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стряскащо! България е в клинична демографска смърт, страната изчезва
Автор: Екип Burgas24.bg 12:22 / 19.03.2017Коментари (25)1538
© БНТ
България е в клинична демографска смърт. България изчезва. Такова сериозно предупреждение отправи пред БНТ доц. Петър Иванов, директор на Демографския институт към БАНИ. Картината, която той очерта, е повече от стряскаща. 

"Въобще не става дума само за раждаемост", обясни той. По думите му, раждаемостта намалява с 3%. Освен това страната ни е на първо място в света по смъртност, изпреварвайки редица африкански държави.

"Отрицателният прираст е най-голям в света", каза още ученият. "Компонентите не са раждаемост и смъртност - те са еимграция, застаряване и т.н.", добави той. 

"Тези 20 страни в света, които най-бързо изчезват, от тях 19 са бивши соцстрани. Това не може да бъде случайно - има някакъв фактор, който действа в тази посока", обясни доц. Иванов. Освен това първите 7 страни по самоубийства в света също са бивши соцстрани.

"България е на първо място по брой самоубийства", съобщи демографът. Същото важи и за опитите за самоубийства. При нас "успеваемостта" е най-висока - един на всеки три опита завършва със смърт. За сравнение, средната цифра за Европа е 1:7.

Проф. Иванов обясни също, че има огромни разлики в смъртността у нас в зависимост от регионите. Най-ниска тя е в София, а най-висока в бедните населени места като тези в Северозапада, например. "Разликата е заради качеството на живот", посочи той.

"Въпросът е екзистенциален за България, България изчезва", предупреди ученият. По думите му, според чужди доклади, след 1944 са избити 6% от населението на България - носители на качествен генофонд, учени, общественици, интелектуалци.

Според проф. Иванов, НСИ крие броя на циганите и казва, че са 300 000 - те просто изчезват. "Истината е, че циганите се увеличават на всеки 20 години с 2 пъти", обясни той.

"БАН получиха задача от Калфин да поправят демографската стратегия на България. И те я "поправиха", добави той. "Ясно е, че българският етнос изчезва. Хората със сини очи изчезват. Няма да има хора с руси коси, освен блондинките", предупреди той.

На въпрос "На кого принадлежи бъдещето" професорът отговори: "Във всеки случай не на етническите българи".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тоя професор колко деца има? Едно ли ? И в чужбина ли е? Да не би да го е правил по време на зрелия соц ? Ей такива едни констатации от изкукали професори ми идват да им кажа,да си пишат НЕКРОЛОЗИТЕ ,а не да ми констатират неща които са очевадни защото са заложени още от 80-те години на 20 век.Края на 1989 бяхме 9 милиона....сега сме 6 + 3 извън България. Ами така е...отвориха клетката и 1/3 се разхвърчаха на свобода да видят какво е извън клетката.Че и не се върнаха повечето!!! Същото ще направи и единственото отроче на КУРнелка....в САЩ!
+1
 
 
искам отново да дам примера със шотландия :) .... шотландия е 5 милиона :) а по света са пръснати 25 милиона шотландци :) и всеки един от тях с гордост се нарича шотландец :) нека и ние да бъдем така ..... където и да отидете каквото и да правите дръжте се за българското :)
0
 
 
Тоя некролог колко деца има?Щото по времето на зрелия социализъм със сигурност е станал баща.Та колко деца има,като е било подходящо тогава пък сега не е.Да не би децата му да са извън България?Никой не бяга от хубаво.Всичко си е нормално...През 1989 бяхме почти 9 милиона...сега сме 6+3.Пак 9.Само,че тогава бяхме заключени в клетката,а сега половината не искат да са в нея и са избрали да са другаде.
+5
 
 
Какво да добави човек след тази статистика? -- "Тези 20 страни в света, които най-бързо изчезват, от тях 19 са бивши соцстрани. Това не може да бъде случайно - има някакъв фактор, който действа в тази посока", обясни доц. Иванов. Освен това първите 7 страни по самоубийства в света също са бивши соцстрани." -- Може би само с последствията от Черната чума през XIV век може да се сравни резултата от посестримата й с друг цвят.
0
 
 
Избити са 2730 души или дори по-малко (някои от присъдите са задочни и т. н.), България е имала тогава ок. 7 млн население, може би дори малко повече от сега. Следователно са убити по-малко от един промил (1/1000), да не говорим въобще за проценти. Иначе, много е удобно да се лъже, нали?!
+1
 
 
Много истина има в думите на професорът, причината е в огромната емиграция, 3 000 000 българи са пръснати по света! Това са хора които или тотално са отписали вече България, или най-малкото децата им които имат право на избор, избират чуждото гражданство! България се топи от години и за всичко са виновни управляващите, огромната несигурност, безнаказаността на престъпленията и още и още, все неща които отблъскват емигрантите да се върнат в България!
0
 
 
Ауе тая вечер сАм на Преслава на плазата ве, кмз , шса нагАрмя и ши вартя гуми на бенвето кфа рашдаемос кви ралти
0
 
 
И без друго идиотите тук са се народили като за 100 години напред, така че това е добра новина.
0
 
 
На кака ти Цецка синчето не е ли в същото у-ще бе заблудено момче? А на бат ти Гойко дъщерята по къв въпрос е в Америка?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: