Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Семир Абумелих представи в Карнобат две нови идеи за здравеопазването
Автор: Екип Burgas24.bg 16:35 / 17.03.2017Коментари (0)1304
©
Кандидатът за народен представител от бургаската листа на ГЕРБ Семир Абумелих се срещна с представители на лекарското съсловие в Карнобат. Срещата бе организирана от общинския координатор на партията и кандидат-депутат Владимир Крумов. Като знак за липса на дистанция помежду им, Абумелих предпочете да събере лекарите в местно кафене, а не в стандартните за подобни срещи зали. Какво е свършил по време на двата мандата, в които бе депутат и какви бъдещи задачи си е поставил, в случай, че отново пристъпи прага на Народното събрание бяха сред основните теми за разговор.

Идеята за демонополизация е отдавна позната на лекарската гилдия, но за присъстващите бе интересно да се запознаят с детайлите, които предвижда Абумелих. Създаването на мрежа от бюджетни болници, в които лекарите са на фиксирани заплати и единствената им грижа е здравето на пациента е основата в идеята на кандидат- депутата. Според негови изчисления подобни фиксирани заплати могат да бъдат в порядъка от 4000 до 6000 лв. От друга страна ще бъде създадена мрежа от частни болници, които да работят на собствени цени и да се борят за пациентите си. Абумелих смята, че така пазарът на здравни услуги ще се саморегулира и заведенията, които имат недостатъци, или ще ги отстранят, или ще отпаднат по естествен път. "В основата на всичко е повишаването на качеството на здравеопазването в България и разпределянето на финансовата тежест между няколко платеца, сред които не е пациентът." поясни кандидат-депутатът.

По време на разговора Семир Абумелих лансира две свои нови идеи, които биха могли да подобрят здравеопазването. Според него при автомобилни катастрофи с пострадали хора, застрахователят би могъл да покрива не само повредите по автомобила, но и разходите по лечението на жертвите.

"Застрахователите в момента генерират огромни печалби от застраховка "Гражданска отговорност", но отговорността в действителност е частична. Не е лошо да се помисли дали с част от тези печалби не биха могли да се покриват разходите на пострадалите от действията на застрахования." смята той. Другата му идея цели организиране на фонд за лечение на болестите, причинени от тютюнопушенето, който би могъл да бъде финансиран от цената на цигарите. "Въпреки че съм страстен пушач, смятам, че е справедливо процент от парите, които даваме за цигари, да отиват за здраве." поясни Абумелих.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: