Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Система за видеонаблюдение ще контролира престъпността в община Камено
Автор: Екип Burgas24.bg 09:37 / 17.03.2017Коментари (0)1928
©
Община Камено ще кандидатства по проект за Общинска система за управление на сигурността, която предвижда изграждане на мрежа за видеонаблюдение в целия регион. Идеята бе представена вчера пред администрацията, служителите на реда и местното население от инж. Валентин Маламов, който е и преподавател в УНСС.

Системата вече е изградена в община Елин Пелин и статистиката показва, че битовата престъпност в района значително е намаляла. Поставянето на камери и датчици на възлови места ще позволи да се контролира цялостната вътрешната инфраструктура, важни административни сгради като училища и детски градини.

"По този начин общината ще може да контролира и реагира при различни инциденти, да осигури спокойствие на жителите и бизнеса, тъй като битовата престъпност в района не е за пренебрегване. Ние ще направим всичко възможно да внедрим този проект, който е важен за цялото население на град Камено и 12-те села около него, каза кметът Жельо Вардунски. Гост на събитието бе и депутатът ГЕРБ от 43-тото НС Диана Йорданова.

"Изцяло подкрепям инициативата на Община Камено в борбата с битовата престъпност и опазването на земеделската продукция на бизнеса", коментира пред журналисти Йорданова.

Именно бъдещата общинска система за управление на сигурност ще позволи на частния бизнес като земеделците да сложат видео наблюдение на нивите си, тъй като посегателствата в района са значителни. Ще има и сензори на язовирите, които ще подават сигнали при покачване на нивото на водата. Въпросният "умен" софтуер ще се създаде за конкретното място и ще реагира единствено при инциденти. Ще бъдат решени и куп екологични проблеми чрез създаване на система за мониторинг на въздуха и контрол на нерегламентиране сметища. Системата ще може да отчита ранно оповестяване на земетресения и свлачища.

Тепърва предстои общината да изготви стратегия и технически проект, а следващият етап ще бъде планиране на местоположението на камерите.

"Общинската система за управление на сигурността се занимава с ключовите взаимоотношения между основни променливи, които влияят на поведението във времето. Контролните функции на кмета и неговата администрация са основа за изграждане на системата в полето на сигурността. Системата осигурява своевременна, оперативна информация чрез специфициране на процеси, системи на работа, прихващане и управление на данни. Дава основа за координиране и сътрудничество, като дава и сигурност, че всички свързани с това страни действат координирано по време на бедствие,и минимизира риска, каза инж. Маламов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Борба за влияние в Близкия Изток
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: