Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Черноморец празнува юбилей с поредица от интересни събития
Автор: Екип Burgas24.bg 15:18 / 09.03.2017Коментари (0)1134
©
Най-успешният български клуб по водна топка "Черноморец" навършва 10 години от създаването си. Бургаският клуб ще отбележи юбилея си с поредица спортни събития.

Първото е на 11 март, събота, когато ще се проведе градско първенство за подрастващи, родени 2006 г. и по-малки. Мачовете от състезанието ще се играят от 9.00 до 12.00 ч. на басейна в ППМГ "Акад. Никола Обрешков". Идеята на организаторите е догодина надпреварата да бъде включена в програмата на Регионалния инспекторат по образованието - Бургас и да се превърне в традиционен.

По повод кръглата годишнина ръководството на СКВТ "Черноморец" е планирало за 2017 г. още мероприятия, в които ще се включат гости и партньори от чужбина и страната.

За кратката си история от създаването през 2007 г. ватерполният клуб е носител на многобройни купи и медали в различни възрасти. Витрината на "Черноморец" красят три шампионски титли, 10 сребърни и 12 бронзови медала от първенствата на страната.

Многобройни са и извоюваните призове от международни турнири в чужбина и в България.

За миналия спортно-състезателен сезон, в условията на оспорвана конкуренция, бургаският клуб е лидер в класирането по медали в мъжкото направление, сочи официалната статистка на Българската федерация по водна топка. Това е най-голямото постижение на СКВТ "Черноморец".

Равносметката е четири комплекта медали - шампионска титла при младшата възраст, сребро при деца и момчета и бронз при старша възраст.

Освен в мъжкото направление сериозно внимание е отделено в развитието на женската водна топка, в унисон със световните тенденции в този спорт.

За десетте година на спортната карта в българската водна топка "Черноморец" стана пример за целенасочена и добре планирана работа, което означава, че се развива в правилната посока. Бургаският клуб е единственият в страната, който се осмелява да участва, и то успешно, на всички възрастови групи в двете направления - мъже и жени.

Почти сто процента от юношите в старша възраст играят при мъже, както и девойките при жени. Реализацията на подрастващите е част от политиката на ръководството, което за 10 г. вече има изградена добре функционираща пирамида. Резултат от дейността са състезателите, които защитават името на България в националния отбор в различни възрасти.

Ватерполистите на "Черноморец" имат спечелени куп отличия и от международна сцена. Все по-значим става превърналият се в традиционен за града ни турнир за Купа Бургас, към който интерес имат отбори не само от нашата географска ширина.

Заредени за бъдещето ватерполистите на "Черноморец" канят всички привърженици и любители на водната топка заедно да отбележат годишнината. В градското първенство ще играят четири отбора от различни училища. Стартът е на 11 март, събота, от 9.00 ч в плувния басейн на ППМГ.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Очакват ни възлови мачове на двата бургаски отбора от полуфиналните плейофи в Супер Волей

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: