Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Няма такъв филм! Голяма драма в "Меден рудник" заради масло и кашкавал
Автор: Екип Burgas24.bg 11:15 / 09.03.2017Коментари (0)9513
©
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Бургас и осъдителни присъди на три съдебни инстанции ВКС наложи ефективно наказание на Петко Великов.

Бургазлията е осъден за това, че 14.05.2015г., в гр. Бургас, в магазин "Анет 2", находящ се в ж.к."Меден рудник", срещу бл.479, отнел чужди движими вещи - 1 брой вакуумиран кашкавал и 1 брой краве масло, на обща стойност 13,41 лева, от владението на управител на "Анет 2" ЕООД гр.Бургас, като заварен на мястото на престъплението употребил сила да запази владението върху откраднатите вещи - порязал с нож лявата ръка на пазача в магазина Росен К. от гр.Бургас, като деянието е придружено с причиняване на средна телесна повреда и е извършено при условията на опасен рецидив - престъпление по чл.199, ал.1, т.3 и т.4 вр. чл.198, ал.3 вр. ал.1 вр. чл.29, ал.1, б."а" и б."б" от НК.

На 14.05.2015г., около 13,30 часа, пострадалият изпълнявал служебните си задължения в хранителния магазин и забелязал, че млад мъж и възрастна жена -Петко Великов и неговата майка, твърде много оглеждат стоките и се консултират помежду си. 

Охранителят започнал постоянно да ги наблюдава и видял, че Великов взел от хладилните витрина един брой вакуумирана опаковка кашкавал. След това Великов и майка му се насочили към топлата витрина, откъдето си взели друг хранителен продукт - сирене и се насочили към каса №2 в магазина. Касиерката изпълнявала служебните си задължения на каса №2 и маркирала стоките, закупени от майката на Великов. Последната ги заплатила и излязла от зоната на касата. Великов, който вървял с майка си, не представил стоки за маркиране, а тръгнал след нея, като касиерката видяла, че не носи нищо в ръцете си.
Междувременно пострадалият забелязал, че жената заплатила единствено закупеното сирене, но не и опаковката кашкавал, която се намирала под якето, под дясната мишница на Великов. След като Великов и майка му излезли от касата и тръгнали към изхода на магазина, пострадалият се насочил след тях и бутнал обвиняемия по гърба, като му казал "Господине, може ли за момент?" Великов продължил да върви и тогава охранителят го дръпнал за дясната ръка, в резултат на което опаковката кашкавал паднала на земята. Великов се обърнал към свидетеля, който го попитал "Защо не платихте кашкавала?", а Великов отговорил "Правя си майтап". Пострадалият му отговорил "При нас този майтап се нарича кражба" и с лявата си ръка хванал десния ръкав на якето на Великов, като междувременно казал на касиерките да натиснат паник-бутона, за да сигнализират охранителната фирма.

Великов започнал да се дърпа и да се опитва да се освободи, като с нож порязал лявата ръка на охранителя, нанасяйки му няколко удара в областта на лявата китка, а след това замахнал и наранил свидетеля в областта на корема. Междувременно от якето на Великов паднало и 1 брой краве масло.

В резултат на нанесените му удари с нож, пострадалият пуснал Великов, който побягнал и излязъл от магазина. Великов бил задържан по- късно.

По време на първата съдебна инстанция делото е било разгледано по реда на съкратеното следствие.

Наказанието, което е окончателно, трябва да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим в затвор.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: