Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Премиерът Герджиков: България е по-голяма от всички нас, да я обичаме като мечтателите на нашата история
Автор: Екип Burgas24.bg 15:44 / 03.03.2017Коментари (2)1675
©

На 3 март празнуваме велик ден от дългата ни, трудна, но горда история на България. След 5 века робство свещената ни земя постига своето Освобождение и тръгва към своето Възраждане, заяви министър-председателят Огнян Герджиков в словото си по случай Националния празник. На връх Шипка премиерът се включи в тържественото отбелязване на 139-годишнината от Освобождението на България.

"Прекланяме се пред българските опълченци, пред руските войници, пред румънските, полските, финландските, беларуските и украинските воини, чийто героизъм е благодарно оценен от българската земя. Имаме памет за героизма чутовен и за опазените български знамена във всички български битки. Паметта ни прави народ с гордо самосъзнание и самоопределение, защото имаме здрави корени", заяви министър-председателят.

По думите на премиера отбелязваме Освобождението едновременно религиозно мълчаливо и героично шумно. "Почитаме паметта на падналите и славим подвига на победителите. Ние сме потомци на древна нация. На 3 март започва нашето Възраждане, за да мине през Съединението на Отечеството ни и сега да градим една нова, свободна България", добави Герджиков.

Министър-председателят напомни, че на 3 март, празнуваме успеха на България и на българите, на всички българи, тук и по света. "Полагаме цветя на паметниците с почит и стискаме ръцете си със самочувствието на нация, постигнала много. Имаме своя морален компас, завещан от дедите ни, който сочи към свободата и демокрацията", заяви Герджиков. Той отбеляза, че вече десет години сме в голямото европейско семейство, в което се влиза не с пари, нито през задния вход, а с правила и стандарти.

Според премиера националният празник за всяка държава е моментът за даване на дума. "Да си обещаем тук, на Шипка - да обичаме България като най-големите мечтатели на нашата история. Те са я обичали като страна европейска, като част от общността на държавите, признаващи човешките права, развитието и благоденствието", каза Герджиков. Той призова още: "Да дадем клетва, че всеки от нас, където и да е, ще брани като свое всичко, което общо сме постигали по пътя на развитието си. Да си повторим, че добрите планове и добрите инвестиции са важни, но два пъти по-важно е да бъдем единни, за да можем заедно да се борим да преодоляваме проблемите и да се радваме на тяхното решаване. Да си кажем, че ще съханим за деца, внуци и правнуци поуките от историята, сочейки им как се пише тя - че съединението е, което прави силата". Министър-председателят изтъкна, че е привилегия да се родим в прекрасна, красива и плодородна земя. По думите му е важно да се гордем с това, че имаме своя азбука и сме я дарили на славяните по света.

"България е по-голяма от всички нас. Да празнуваме държавата си днес като част от световната човешка общност, посветена на мира, добрия живот и опазването на планетата. Честит празник и Бог да пази България", каза в заключение премиерът Огнян Герджиков.

По-късни днес министър-председателят ще присъства на тържествената заря-проверка на площад "Народно събрание" в София. Ще бъде и на традиционния прием за Трети март, даван от държавния глава.

 




Още по темата: общо новини по темата: 16
06.03.2017 »
03.03.2017 »
03.03.2017 »
03.03.2017 »
03.03.2017 »
03.03.2017 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не я обичате!Ако я обичахте,щяхте да тачите заветите на Левски,а не на Москва.Всички на там гледате и затова този ден за вас е празник ,а не началото на разделението ни ,което се случва само след 4 месеца след 3 март.Тези ,които са ни освободили те са ни и разделили.След 7 г.ние сами се Съединяваме против волята на всички и се бием срещу всички.Това е истинската дата.А българското Възраждане започва още от 1850 и минава през обособяване на бг Екзархия и е преди 3 март 1878г.Историята ни е плява за плиткоумни папагали,които не мислят и не разсъждават,какво почитат и какво отчитат!
0
 
 
Долен двуличник! Днес, на националния празник премиерът Герджиков и президента Радев пожертваха Национален парк "Пирин"!!! Министърката на МОСВ с лека ръка разреши унищожаването на уникалното ни природно богатство. 3 март и почивните дни около него бяха използвани от служебното правителство като сгоден случай, тихомълком, (подобно на този в Румъния преди месец, изкарал цялата страна на площадите), да приемат две пагубни решения. С разрешеното и узаконено от тях бъдещо унищожение на Национален парк Пирин, сега управляващите, президентът Радев и премиерът Огнян Герджиков си сложиха завинаги черно петно върху имената и биографиите за поколенията, като врагове на българската природа, на българската душевност и самосъзнание. ПОЗОР!! Подобен адмнинистративен акт надминава безпрецедентното решение на ВАС преди 10 г. да закрие Природен парк Странджа, за да се узакони мутренското бетониране на южното Черноморие. Честит ви национален празник 3-ти март :( Свободни ли се чувствате!???
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: