Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Каналджия обжалва арест, но не му се получи
Автор: Екип Burgas24.bg 14:11 / 02.03.2017Коментари (0)1059
© Burgas24.bg
Районният съд на Бургас остави без уважение искането от обвиняемият Ерол С. за промяна на мярката му за неотклонение "Задържане под стража" в по-лека. Съдът потвърди мярката и на основание чл. 65, ал. 6 от НПК и с цел да не се забавя излишно процеса в рамките на досъдебното производство, определи двумесечен срок, в който обвиняемият няма право да прави ново искане за изменение на взетата мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Ерол С. е привлечен като обвиняем за това, че на 01.10.2016 г. в гр.Бургас, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал група от 16 чужденци, да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона чрез извършване на извършване на превоз към вътрешността на страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използването на моторно превозно средство - лек автомобил - престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. чл. 281, ал. 1 от НК. Инкриминираното деяние, за което Ерол С. е привлечен като обвиняем, е тежко умишлено престъпление по смисъла на чл. 93, т. 7 от НК, наказуемо с "Лишаване от свобода" от една до шест години и глоба от пет до двадесет хиляди лева.

Бургаският районен съд прие, че видно от събраните до настоящия момент доказателства, продължава да съществува обосновано предположение Ерол С. да е извършител на престъпното деяние, в което е обвиняем. Съдът намери също така, че продължава да съществува и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Наличието на реална опасност Ерол С. да се укрие съдът извлича от факта, че престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност по настоящото дело, е извършено в изпитателния срок на предходно негово осъждане. Софийският районен съд му е наложил наказание "Лишаване от свобода" за срок от една година, като е постановено изпълнението на това наказание да бъде отложено за срок от три години, както и глоба в размер на 1000 лева. Според Бургаският районен съд това показва ясно, че наказанието по първоначалното осъждане не е изиграло своя превантивен и превъзпитателен ефект, а обвиняемият е изградил трайни престъпни навици. В съдебното заседание днес съдът отчете, че обвиняемият е бил задържан преди малко повече от четири месеца в ареста, поради което предвиденият в чл. 63, ал. 4 от НПК срок от осем месеца за продължаване на задържането на обвиняемия в досъдебното производство не е превишен, а действията на органите по разследване са законосъобразни и не накърняват правата му.

Районен съд - Бургас не сподели като основателен аргумент соченото от защитника новородено дете и тежкото семейно положение на обвиняемия, за промяна на мярката му за неотклонение. Изтъкнатата ежедневна нужда на цялото му семейство от него, изразяваща се в необходимостта от неговата подкрепа и присъствие, не е възпряла обвиняемия да осъществи разследваното престъпление. При необходимост и желание на Ерол С., може да му бъде осигурена възможност за среща с неговото дете и жена и в местата, където търпи настоящата мярка.

Определението на Районен съд - Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Окръжен съд - Бургас.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: