Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
На фокус: Маршрутът на новата линия Б12!
Автор: Екип Burgas24.bg 14:55 / 01.03.2017Коментари (5)10884
© Burgas24.bg
Знаете ли, че освен основоположник на биохимията в България, професор Асен Златаров има написани и редица литературни статии, стихове, лирична проза и един роман. Той е роден в Хасково, но за разлика от съгражданина си Гришо, не се занимава с тенис, а записва химия в Софийски университет. Година по-късно продължава следването си в Женева. Днес името му заема важна част в ежедневието на бургазлии, защото е носено от единствения държавен университет в града. Той е основан през 1963, а официално се утвърждава като университет през 1995 година.

Между другото, университетът се намира в края на квартал "Славейков" и ако случайно не знаете как да стигнете до него, следващите няколко реда ще са ви изключително полезни. 

Тъй като днес освен Баба Марта е и един учебен ден, ще разгледаме маршрута на новата линия Б12, която тръгна по улиците на Бургас на 24.02 и е един от най-лесните начини да стигнете до "Проф. д-р Асен Златаров". 

Пътуването ни започва на Терминал Меден рудник. От там хващаме новата линия Б12, която се обслужва от оборудвани с валидатори Солариси, което означава, че можете спокойно да ползвате електронната си карта в превозното средство. Автобусът тръгва по новия булевард "Александър Коджакафалията", от където завива към любимата на всички "Лакома спирка". След това продължава към улица "Индустриална", където оставя работещите в многото предприятия, които се намират там.

Следващата част на града, до която Б12 стига е автогара Юг. Там той спира на спирката пред градинката и не влиза в Терминала. По този начин не се натоварва излишно трафика и пътуването става по-бързо.

От там автобусът продължава към Трета поликлиника и минава през целия булевард "Демокрация", който го отвежда до МБАЛ. Маршрута продължава към спортна зала "Младост". След кръговото на входа на Бургас, пристигате пред университет "Проф. д-р Асен Златаров", за да получите мартеници от колегите.

Ако случайно не ви се ходи на лекции, можете да продължите към Терминал Славейков, от където автобусът тръгва по обратния маршрут.

Повече информация за маршрутите в Бургас можете да намерите на сайта на "Бургасбус" (www.burgasbus.info) или на официалния им Facebook профил.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ееее, доживях да пътувам до университета само с един автобус!!!!
Aнонимен
на 01.03.2017 г.
0
 
 
МаршрутЪЪЪЪТТТ продължава, бе неграмотници! Трудно улучвате правилния определителен член 😣
0
 
 
Виждате , че не е удобен тоя транспорт , пуснете си стария да е удобно на хората
Aнонимен
на 01.03.2017 г.
0
 
 
Похвално е, че се опитвате да ни пробутвате покрай объркването си и недомислиците си малко лирично отклонение. Помага, ама само до първото изречение. Мисля, че е хубаво да си върнете всичко по местото им, барабар със заличаването на малкото останало от жълтите линии и да напишете нещо за линиите Б211, Б12 и Б12А
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: