Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цялото училище знаело кой е убиецът на 15-годишния Георги Игнатов?
Автор: Екип Burgas24.bg 12:16 / 25.02.2017Коментари (28)2304
©
Цялото частно училище "Езиков свят" начело с директора Василка Николова и учителите са мълчали кой е убиецът на 15-годишния Георги Игнатов в продължение на 631 дни. Това стана ясно от думите на съдийката Ралица Манолова, която реши снощи да остави зад решетките постоянно 19-годишния Йоан Матев, обвиняем за смъртта на заклания на 2 юни 2015 г. Георги Игнатов в Борисовата градина.

Съучениците на Йоан Матев разпознали лицето му във фотосите и видеото на МВР, пуснати 2-3 дни след убийството на 2 юни 2015 г. На някои им светнало, че може да е той, дори и преди това, когато го видели в тоалетната да си мие лицето и забелязали рана на челото вдясно. 

"В училището открито се говореше, че убиецът е Йоан Матев, говорехме си помежду си, пред учителите и директорката", свидетелствали пред МВР едва 20 месеца след убийството съученици на Матев. Други си спомнили, че той не е бил в часовете до обяд на 2 юни. Отсъствията обаче не се записвали в дневниците. Учениците от частната езикова гимназия обаче ги било страх да се обадят в полицията и да споделят подозренията си. За тях знаели и учители, но те също не предприели нищо. 

"Знаела е очевидно и директорката Василка Николова", съобщиха на заседанието на съда вчера. Според свидетелствата на една от учителките в школото Николова нахлула един ден в час и заявила на Йоан Матев: "Намери си извинителна бележка за 2 юни!" Няколко дни по-късно майката на Йоан Матев - Сребрина Гаджева, донесла извинителна бележка, подписана от лекар, пише "Стандарт".

Така всички над 50 ученици и около дузина преподаватели скрили убиеца, който бил последна година в училището. 

"Нищо, че девизът на училището е "Личността възпитава личности". Впрочем, в интерес на обективната истина е възпитала поне една личност", коментираха още на заседанието на съда вчера. 

По време на делото стана ясно още, че съученичката на Йоан Матев - Стефани Вълчанова, не издържала на напрежението. Тя също се страхувала да звънне в полицията според показанията на свидетели. Преди Коледа обаче намерила сили и отишла директно при приятелката на убития Георги Игнатов - Лора Крашевска. Разказала й всичко, което знае - че всички са разпознали Йоан Матев, но го крият. Лора се обадила в МВР и оттам тръгнало разплитането. Това е станало някъде през декември според полицията.

Оттогава започнало събирането на доказателствата - изваждането на телефона на Йоан, свързването му с мобилните клетки. За щастие на разследващите, когато телефонът се намирал на пейката, до която е пронизан смъртоносно Георги, сим картата се свързвала с една клетка, а от съседната алея - в друга. Така те доказали, че Йоан е бил в часа на убийството точно до пейката. 

Часът на убийството пък бил засечен от двата последователни разговора от телефона на Георги до приятелката му Лора - 11,42 ч. на 2 юни, 2015 г. Другият голям удар на полицаите било намирането на ножа, с който е убит Георги. Засега обаче не е ясно точно как е станало това. Той бил открит в канализационна шахта на 30 метра от пейката.

Директорката Василка Николова не вдигна мобилния си телефон вчера, за да коментира дали е възпрепятствала правосъдието. "Много е вероятно тя също да стане подсъдим по делото", твърдят източници от прокуратурата.




Още по темата: общо новини по темата: 27
13.06.2023 »
13.06.2023 »
12.06.2023 »
16.05.2023 »
26.10.2022 »
25.10.2022 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.02.2017 г.
0
 
 
Защо се връзвате на глупостите на прокуратурата и полицията ? Как си представяте тази работа - Според изявленията са знаели, но са мълчали 50 ученика, 10 учителя, 4-5 началника на бащата който е митничар, 10-15 колеги на бащата - общо 70-80 човека включително полицаи. И всички си мълчали повече от година !!! За капак, брат му казал на полицията къде е ножа, ей тъй 1 година мълчал и сега изведнъж проговорил. .. Как така 1 година не се сетиха да унищожат ножа ? .. А това за пейката и клетката на оператора е черешката на тортата. В градски условия клетките са с диаметър около 1 км !!! ... Правят ни на глупаци. .. Също като за нещастните момичета Белнейски (ако не се лъжа това им беше фамилията). .. Всякакви измишльотини, даже и не си дават труд да ги направят поне малко достоверни.
+1
 
 
Цялото училище?! Ученици, родители и техни приятели?! Какво ги е накарало да мълчат няколко десетки хора? Пълен цинизъм!рџ? рџ? рџ? 
0
 
 
Да се включа само в посредното изречение без да има нещо общо със статията за момчето....скоро минахме 7,5 милиарда,така че колко пък да струва един живот на фона на това,че сме се увеличили с 2 милиарда от началото на 21 век
+1
 
 
Това не се ли наричаше възпрепятстване на прилагане на закона? А в известна степен и съучастничество? Има ли всъщност причина знаещите за убийството да не са вече призовани или това е мярка срещу агресията сред учениците?
+3
 
 
Със сигурност все някой е казал нещо. Това са учители, директор, съученици и семействата на всичките тези хора, защото всеки от тях е споделил в къщи. Сигурна съм, че все някой е имал съвест и е съобщил, но друг е въпроса дали полицията не го е прикрила, заради баща му и неговия кръг.
+3
 
 
Дано живота ви го върне на всички ,които са си мълчали. Не искам да си представя какво е преживяло момчето ,а след това цял живот близките и роднините му.
+1
 
 
а аз тогава работих в мола на младост и точно час и половина преди да стане всичко минах точно оттам да си хвана автобуса за работа ....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: