Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пловдивчанин засне собствената си катастрофа, после започнаха мъките
Автор: Екип Burgas24.bg 09:18 / 25.02.2017Коментари (81)1206
© Burgas24.bg
Редовен читател на Plovdiv24.bg се свърза с нас, за да разкаже:

"Вчера около 9:10 ч., слизайки от моста на ул. "Победа" към бул. "Руски" и правейки ляв завой към ул. "Янко Сакъзов", срещу мен се озова бял "Сеат", който ме блъсна и продължи движението си по пътя. Тъй като не успях да видя добре номера му, а и в ситуацията не прецених, че имам видеорегистратор, направих обратен завой и тръгнах след другия участник в инцидента. В това време съпругата ми, бременна в 7-ми месец, се обади на 112 да съобщи за инцидента и така стигнахме до ул. "Стефан Ботев" 3, където спрях до извършителя. 

След 2-3 минути се обади личен номер, от който предполагам се обади дежурният полицай, за да ни каже, че ако нямаме претенции за вината, да си съставим двустранен протокол. След което го попитах, а това че виновникът се е опитал да избяга просто така ли ще си остане и той ми каза, че ще изпрати колеги. След 5-6 мин. колегите дойдоха, направиха ни проба за алкохол - отрицателни и на двамата 0.00 и проверка на всички документи, оказали се изрядни и на двата автомобила, които също така имат и пълно автокаско. 

Полицатите бяха любезни и си "свършиха работата", след което ни обясниха, че имат работа и да си напишем сами двустранния протокол. Попитах ги най-учтиво къде в този протокол да напиша, че другият участник се е опитал да избяга, а полицаят ми каза, че е трябвало да остана на мястото на ПТП, за да му напишат АКТ, а не е трябвало да тръгвам след него.

Добре, ако не съм му видял номера, това смекчава ли опита му за бягство? Момчето беше доста любезно и разбра за грешката си, но защо беше нужно всичко това да бяга от ПТП-то и всички тези простотии. С най-добри намерения към всички и всичко, но как очаквате нещо в тази дръжава да се оправи, след като цялата система куца. Приятен ден на всички".










Зареждане! Моля, изчакайте ...
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 27.02.2017 г.
0
 
 
На фона на всички отворени знайни и незнайни коментатори да Ви светна, че СЕАТА безспорно признава вината си за ПТП-то, което е описано и в двустранния протокол. Така, че всеки може да се сети кой къде да остави книжката си от помията, която се изля по-долу.... не вярвах, че има толкова простотия и малоумие сред хората, но се убедих за пореден път.
+1
 
 
Прочетох написаните коментари и цялата дискусия, която се разрази около казуса. И направо се ужасих. Вече не се учудвам от тоталния хаос, който цари по улиците на Пловдив, след като не само се намират шофьори, оспорващи, че водача на белия Сеат е виновен, ами май даже са и мнозинство....Казусът е толкова прост - над платното си има пътен знак, показващ, че след него (до напускане на кръстовището) движението по тази лента е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НАЛЯВО !!! Няма как при това положение шофьорът с регистратора да е отнел предимство, защото просто в тази лента не се предполага движение направо! Кратко и ясно !
0
 
 
по това което видях 4овека с сеата е виновен така че няма кво да се спори
0
 
 
Само аз ли виждам, че Сеата нарочно прави маневра в ляво, след като вече се е наместил в средната лента?
0
 
 
До колкото виждам, ти отнемаш "предимство"!
+1
 
 
Може ли само и аз колеги да попитам кой и как видя по гърба на знака как така трите ленти са само за направо.Маркировката на пътя ясно показва че най-лявата лента е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НАЛЯВО. БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ !!! Дори и случайно попаднал в нея продължаваш да спазваш закона и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАВИВАШ НА ЛЯВО. Колко трябва да си нагъл и с колко почерпки трябва да си взел книжка занда не го знаеш??? Кой ти дава право да сменяш лента в средата на кръстовище? Да не говорим че бялата непрекъсната ти забранява да го правиш доста преди кръстовището.И каква е причината водачът на Сеата (то не може и водач да се нарече, понеже не води автомобила а се лута в него) да кара на халогени ори абсолютна липса на мъгла? То ако така ставаше и дълги и аварийни да включи та поне наистина усещането да е като в лунапарк. И сега един въпрос към всички диви селяндури: "Абе вий що не си карате у село и си праите уевите завои от десно ако искате? Как според вас ,паткопасящи, се прави уев завой като сте от интеуигенцията?" А:Пропускат се всички водачи, тия в нетрезво състояние ,тия съмнителните и всички останали и по някое време по свечеряване, когато автомобилите намалеят под един на час и половина бавно се преминава през кръстовището като преди това един от пасажерите се изпраща поне на 700 метра да дава отцепление. Б:Аз завивам само на десно понеже живео у Перник и там немаме уеви завой,ако ми се наложи минавам през Дупница. В:Я па тоя,я от средна уента си завиваме на секъде. Даже ги дебнем да спрат и нарочно с мръсна гас пиуим гимите да не земе некой в посуедния момент да мине. Г: Я съм си направиу халогените братуе постоянно да светат и карам само по посока на тех.Ако нещо се изпедепца в посуедния момент навивам резко воуана да минем на две гуми сеш са, да е по тесно. Д: Аз в такива случай спирам 35 метра в най-лявата лента на аварийни и чакам търпеливо паяка.
Работя за себе си,а щом работя,това е добре !
на 25.02.2017 г.
0
 
 
Войната по пътищата...как няма да я има..като има толкова дървени философи назад в коментарите,м?! Накратко...Та нали за това са лентите за престрояване...веднъж влезнал ли си в дадена лента,нямаш право да изпреварваш...и то пък хеле от дясно..да не говорим че Сеата прави след това ново..... изпреварване..този път от ляво.. в центъра на самото кръстовище...само кьоравият не вижда че насрещната кола ../в даденият случай белият Сеат/ се движи на зиг - заг..Ей хора..съвсем изтрещяхте..а го ева ! Хубава и топла вечер от мен !
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
0
 
 
Хора на 0:07 сек. ЯСНО се вижда, че тази лента е само за ляв завой :)
0
 
 
То само системата да е с мед да намажеш
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: