Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ето как Бургас ще стане по-предпочитана дестинация за туристите
Автор: Екип Burgas24.bg 15:32 / 24.02.2017Коментари (1)5233
© Burgas24.bg
За първи път Бургас ще има годишна програма за туристическа реклама. Идеята е на общинският съветник и председател на постоянната комисия по туризъм към Общинския съвет Живко Табаков. Документът се очаква да бъде приет на следващата сесия на Общинския съвет, установи справка на Burgas24.bg.
 
Основните цели на програмата са Бургас да се отреди като целогодишна атрактивна туристическа дестинация. Това ще стане както чрез утвърждаване и повишаване на присъствието на града на традиционните целеви пазари, но и с привличане на нови перспективни такива. Ще бъде стимулиран и вътрешния туризъм. В акцентите на програмата е записано, че е необходимо активно използване на онлайн маркетинг инструменти. Трябва да бъде утвърден традиционният летен продукт, но и да бъдат развити специализираните видове туризъм като културно - исторически, круизен, яхтен, фестивален туризъм и др.

Според програмата е необходимо да се повиши комуникацията между туристическите информационни центрове и туроператорите за предстоящи туристически мероприятия. Също така трябва да бъде увеличен броят на рекламните клипове на общината, с цел привличане на вътрешни и международни туристи и да бъдат използвани едновременно всички онлайн комуникационни канали.

В програмата са разработени доста подробни маркетингови дейности за развитие на бургаския туризъм. Обърнато е специално внимание на онлайн, ТВ и печатната реклама. Интересна идея е включването във видеоклиповете, промотиращи града ни, на известни родни и чуждестранни личности.

Сред акцентите в програмата се откроява участието на община Бургас в създаването на първия туристически картографски атлас за район "Южно Черноморие.

Увеличаване броя на мероприятията, които се провеждат на територията на общината с цел превръщането й в целогодишна туристическа дестинация, са част от маркетинговите задачи, които трябва да си постави община Бургас. Покани и участие в музикални концерти на водещи музикални групи, оперни и оперетни изпълнители от национална и европейска величина, също би подпомогнало бургаския туризъм.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.02.2017 г.
0
 
 
Повече пешеходни зони, и премахване на колите от тротоарите.Това е основното за всеки европрйски град!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: