Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Живко Табаков няма да се бори за място в парламента, поставя Бургас като приоритет
Автор: Екип Burgas24.bg 15:06 / 09.02.2017Коментари (0)1402
© Burgas24.bg
Реформаторският блок в Бургас ще им пълна листа за народни представители на предстоящите парламентарни избори. Очаква се седем от участниците в предстоящия вот от РБ да бъдат от Движение България на гражданите. Това обяви днес общинският председател на ДБГ и председател на Комисията по туризъм в ОбС-Бургас Живко Табаков, предаде репортер на Burgas24.bg.

Табаков заяви, че няма да се бори за място в Парламента. Като приоритет пред себе си той поставя Бургас и местната власт. Кандидатите на ДБГ ще бъдат предимно нови лица, като най-вероятно три от тях ще са от Бургас, а 4 от областта, като няма да се залага на преференциалния вот. Стоян Грозев, който е областен координатор на партията, ще бъде една от номинациите. Табаков уточни, че за ДБГ е важно да има представители в лисата от целия регион.

По време на срещата с медиите Табаков отчете свършеното от Министерството на туризма през последните две години. 2016-а е била рекордна за българския туризъм. Данните сочат, че в края на декември повече от 8 млн. туристи са посетили страната. Табаков посочи, че е променен начинът по който България се рекламира - през лятото да се акцентира на зимния туризъм, а през зимата на летния по едни от най-популярните световни телевизии. Отчетено е повишение с 40 % руските туристи у нас, на фона на спада от 6 %, който има при пътуванията на гражданите на Русия. Табаков изтъкна че Министерството на туризма се е справило добре с разработването на редица важни нормативни и стратегически документи. Били са приети мерки за справяне със сивата икономика, наложил се е ред и ефективен контрол в сектора. Създадена бе и концепция за туристическо райониране на България, която се прилага и на местно ниво чрез Организацията за управление на туристически район "Южно Черноморие". Процедурата по нейното създаване е към своя финал, а Община Бургас има заложени средства в Бюджета за участието си в нея.

България вече има онлайн регистър за туристическите атракции, било е обърнато сериозно внимание на малкия и средния бизнес. Проведени са над 100 работни срещи с бранша само за изминалата година, добави Табаков.

Страната ни е станала един от най-активните членове на Световната организация по туризъм, а в края на 2016 г. е домакинствала на първия Международен конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм.

Председателят на Комисията по туризъм в ОбС-Бургас добави, че вчера Консултативният съвет по туризъм към кмета на община Бургас е приел Годишната програма за общинска туристическа реклама.

"Това е един краткосрочен документ, който описва перспективите за развитие на туризма на територията на общината. В създаването на Програмата участваха всички пряко и косвено ангажирани с туристическия продукт. Сдруженията бяха доста по-активни от бизнеса, затова срещите ни с тях ще продължат, за да имаме актуална информация за заетостта на легловата база. Тази година община Бургас ще участва на две много престижни световни туристически изложения - едното е в Берлин, а другото в Москва. Ще направим всичко възможно да присъстваме и на изложението в Тел Авив. Израелският турист се интересува от Бургас през последните години и ние трябва да го насърчим", каза пред медиите Табаков.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: