Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕургас
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
ќќЌ отказа да върне бежанци в Ѕългари€ заради опасност от жестокост
»зточник: Burgas24.bg 15:50 / 08.02.2017 ќтпечатай »зпрати
©
 омитетът по правата на човека на ќќЌ прекрати процедурата по връщането на двама бежанци в Ѕългари€ заради опасност от жестоко, нечовешко или унизително отношение, съобщи Ѕългарски€т хелзинкски комитет (Ѕ’ ), цитирайки решение по дело от 15 декември 2016 г.

ƒвамата сирийски граждани, –. ј. ј. и «. ћ., е тр€бвало да бъдат депортирани от ƒани€ обратно в Ѕългари€, където първо са подали молба за закрила в съответствие с ƒъблински€ регламент, според който бежанец, минал през Ѕългари€ и заловен в друга страна, тр€бва да бъде върнат в Ѕългари€.†

"“€хната депортаци€ обаче би представл€вала нарушение на член 7 от ћеждународни€ пакт за гражданските и политическите права поради непоносимите услови€ на живот", отбел€зват от Ѕ’ .

ѕрез юни 2014 г. сирийските граждани, –. ј. ј. и «. ћ. (мъж и жена), влизат на територи€та на Ѕългари€, търсейки закрила. ќще с пристигането си те биват задържани от българските власти, които подлагат мъжа на побой с юмруци и полицейски палки. ∆ената дърпат за косата и също би€т с палки, след което € обискират на голо. ¬ещите им са отнети и така и не биват върнати. —лед това двамата сирийци са изпратени в приемателен център, където услови€та са изключително лоши, описват случа€ Ѕ’ .†

¬ храната си те често намират червеи и насекоми, поради което р€дко се хран€т. «аради лошите хигиенни услови€ жената развива инфекци€ в малки€ таз. ѕри опит да получи медицинска помощ от лекар€ в центъра ѝ е отказано с аргумента, че системата ще се срине, ако всички бежанци получат лечение. ћъжът от сво€ страна страда от сърдечно забол€ване. ¬ъпреки че на два пъти припада в приемни€ център, получава единствено болкоуспоко€ващи. ¬ местната болница три пъти отмен€т насрочени€ му час за преглед без причина, след което той спира да опитва да търси лечение.

ћъжът е нападнат и бит от непознати извън центъра и твърди, че му е отказана възможността да подаде жалба в полици€та.

ѕрез септември 2014 г. двамата сирийци получават бежански статут в Ѕългари€. — това те са информирани, че тр€бва да напуснат приемателни€ център, финансовата помощ от около 60 лв. месечно им е спр€на, н€ма програма за интеграци€, ко€то да им помогне с намирането на жилище или работа. Ќ€мат достъп до здравни услуги и образование. ¬ резултат те прекарват три дни на улицата, а през декември 2014 г. заминават за ƒани€ със средства, изпратени им от роднини в —ири€.

¬ ƒани€ те прекарват ц€лата следваща година в обжалване на решението на датските власти да ги върне в Ѕългари€. ѕредвид тази ситуаци€  омитетът приема, че депортирането им обратно в Ѕългари€ според ƒъблински€ регламент би ги изложило на риск от непоправима вреда.
ќще по темата: общо новини по темата: 752
17.02.2018 »
09.02.2018 »
20.01.2018 »
12.01.2018 »
30.12.2017 »
25.12.2017 »
предишна страница [ 1/126 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.04.2017 г.
0
 
 
ƒимитър Ѕорисов —лед като ц€ла ≈вропа ни връща бежанци затова че са влезнали първо в Ѕългари€, то не тр€бва да се допускат да минават границата ни. “ака прав€т ”нгарците. ƒокога болни мозъци от ≈вропа ще рекетират правителството ни. —пр€ха ни изграждането на южен поток, и си прикараха северен поток. —пр€ха ни атомните реактори. —ъс най-ниски заплати сме в ≈вропа но с най-големи разходи. —къпо гориво, ток, вода, храна, транспорт и др. «а такава ≈вропа ли мечтаехме.  огато ни дават пари безвъзмездно после ни излизат през носа. јнгли€ с право се отказа от ≈—. —лед като американците разпалиха войната при арабите, да си прибират бежанците. Ѕългарите едвам оцел€ват а европейците се гавр€т с народа ни. ѕо добре пълен неутралитет.01.4.2017г.
0
 
 
—упер! ѕо-добре да тръб€т за нас че ги бичуваме и €дем децата им, отколкото да ни зале€т с най-долната и престъпна част от бежанците!
0
 
 
≈дно от малките разумни решени€ на ќќЌ.
0
 
 
“е нали щито не са жестоки. —амо млади мъже идват, никакви страдалци не са. “ова са нашественици.
0
 
 
“ова са пълни глупости наистина, но колко е хубаво, че н€ма да ни ги връщат.....
+2
 
 
 ато толкова ни е лоша страната и "жестока" си приберете и останалите заедно с мангалите че да си починем малко от тези вредни за нас паразити
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от ћеждународни новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ‘евруари 2018 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
¬иж още:
јктуални теми
“¬ сезон 2017/2018
«има 2017/2018 г.
—ин€  оледа в Ѕургас
÷ветелина —то€нова - художествена гимнастика
ѕърва лига, сезон 2017/2018
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕургас и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2009 - 2016 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта. ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: