Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Високи такси на автогара "Юг" разгневиха превозвачи. Плашат със съд, ако не бъдат чути
Автор: Екип Burgas24.bg 14:05 / 19.01.2017Коментари (0)4658
© Burgas24.bg
Промени в тарифа разгневиха превозвачите, обслужвани от автогара "Юг", научи Burgas24.bg. Те настояват за по-ниски цени с писмо до кмета на Бургас Димитър Николов и Общинския съвет. И са категорични, че ако не бъдат чути ще търсят правата си по съдебен ред.

Фирмите, положили подпис под документа, са "Бургасбус", "М-БУС" ООД, "Минибусекспрес Несебър", "Конкорд -7", "Минибусекспрес -ЮГ, "Експресбус - Китен" ООД, "Созопол Бус" ООД и " Ди Ес Бус" ЕООД. Решението на Общинския съвет от последната му сесия за 2016-а е създало голямо напрежение сред превозвачите, тъй като им е невъзможно да заплащат наложените им високи такси, които те окачествяват като необосновани.

"Мотивите, с които ОбС - Бургас променя цените за обслужване от автогара "Юг", са неприемливи и неправилни. Не могат да бъдат аргументи, определящи цената на услугата Автогарово обслужване "евентуалният брой пътници" и "съответно броят на местата в превозното средство", на които ОС Бургас се е позовал при вземане на това решение", мотивират се превозвачите.

Те са мнение, че не е взет предвид факта, че пътникопотокът е достигнал критичния си минимум по комплексни причини - обедняване на населението и нелоялната конкуренция. 

"Над 90% от пътниците ни ползват преференции - това са ученици, студенти и докторанти, пенсионери и работещи в областния град Бургас. Всички те пътуват с абонаментни карти, които са на цена значително по-ниска от цената на билета, а децата, учениците, студентите, докторантите, пенсионерите задължително ползват още намаления.

Не са взети в предвид и големия броя курсове, които всеки превозвач, обслужващ маршрути от областната транспортна схема е задължен да извършва ежедневно без да може да ги съкрати. За голяма част от населението този вид транспорт е единствено възможен за връзка с областния град, в който са съсредоточени всички институции - учебни, здравни, административни, финансови, съдебни и пр., от които зависи социалният живот на всеки един човек", пишат още те.

Превозвачите искат да бъде преразгледано решението на ОбС - Бургас от 20.12.2016 г., определящо цените на автогарово обслужване от автогара "Юг и то да бъде отменено като нецелесъобразно. Те настояват за ново решение, с което да бъде определен размерът на такса обслужване, задължително обвързан с броя на курсовете за месец, които всеки превозвач извършва от автогара"Юг" и така да се въведе диференцирано обслужване за всеки превозвач.

Ето какви са техните предложения:

1. Превозвачите, извършващи превози от Републиканската транспортна схема, да заплащат такса автогарово обслужване в размер на 25 лв. с ДДС за 1 бр.курс.

2. Превозвачите, извършващи обществен превоз на пътници по маршрути от областната транспортна схема на област Бургас, да заплащат месечна такса автогарово обслужване според броя на извършените от тях курсове както следва:

До 100 курса на месец - цена - 10 лв./курс

От 101 до 200 курса - отстъпка за всеки курс 30% - 7 лв./курс

От 201 до 400 курса - отстъпка за всеки курс 50% - 5 лв./курс

Над 400 курса - отстъпка за всеки курс 70% - 3 лв./курс

Всички посочени цени са с ДДС.

3. Автобуси с вместимост до 22 седящи места да ползват допълнителна отстъпка в размер на 40% .








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: