Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Още не са взели властта, но депутати на БСП и ДПС вече бракониерстват заедно
Автор: Екип Burgas24.bg 09:49 / 18.01.2017Коментари (7)1430
©
Мобилната група от Югоизточно държавно предприятие - Сливен, заловила десетки тирове и камиони с незаконна дървесина в Старозагорска област от юли до декември 2016 г., е приключила годината с още един "тлъст улов". На "мушката" на горските инспектори този път са попаднали 7 настоящи и бивши депутати по време на лов отвъд закона в резервата край Елхово, пише сайтът "Старозагорски новини".

Седмината настоящи и бивши законотворци са нямали изискуемия от закона график за групов лов, който се издава от директора на съответното Държавно горско стопанство (ДГС). Показали са само разрешително, но без попълнена дата за лова, което дори не е било скъсано от кочана.

"Пред нас те попълниха разрешителното и го скъсаха от кочана, но забравиха две неща: първото - че групов лов се извършва от 8 (осем) човека до 20 (двадесет) включително, и че трябва да имат график за определения ден за лов, какъвто те нямаха. След телефонно обаждане до съответното ДГС разбрахме, че нямат утвърден график за лов и в бележката бяха вписани с ръководителя на лова само седем човека", обясни Юсеин Шакиров, който миналата година беше отличен от МЗХ като горски инспектор No 1 за България.

Ловците - законотворци се опитали да сплашат мобилния екип на Югоизтоично предприятие - Сливен, заканвайки им се с уволнения. "Нашият екип изтърпя всичкото, казано по наш адрес, игнорирахме казаното за нас и нашите ръководители, а не бяха ласкави и приятни неща. Ние си свършихме служебните задължения, които имаме по длъжностна характеристика, твърдо убедени, че по-големи от закона на Република България няма...", коментира Шакиров.

По случая са съставени протоколи, предстои издаването и на актове за административно нарушение, след като се уточни ситуацията с имунитета на участвалите в лова настоящи депутати.

Към момента от мобилната група се въздържат от оповестяване на имената на участниците в бракониерския лов. Шакиров уточни само, че шестима са от БСП и един от ДПС. "Рискуваме да влезем в ситуация на завеждането на дела за клевета срещу нас. След произнасянето на независимият български съд, ще оповестим имената им", заключи Шакиров.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ами не ги отразявайте. Така им правите реклама. Същото се отнася и за онзи мазен предател Местан.
0
 
 
Бкп-то пак са налапали рязаната карабина и смучат ли смучат шекерената пръчка на дуган ефенди
0
 
 
Няма съмнения коя е партията и кои са браконерите. Тон им дава уменията на техния президент Първанов.Той ловеше защитени животни по Средна Азия. Пък те тези се чувстват у дома си.Правителството е в оставка,шефката им има рожден ден и се чурли да взима властта,президент ще си имат след 2 дни....бей ги би...Ще си ловят и гърмят когато и както си искат.Ние сме кухи,че не им счупим пушките в задниците и гърбините,заради народната любов!
Сподели какво ново....
на 18.01.2017 г.
+4
 
 
Как е нямало кой да ги набара в гората и да ги отстреля, като едър крадлив дивеч...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: