Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Версия за тройното убийство: Скандал между баща и син, майката застанала между тях
Автор: Екип Burgas24.bg 08:39 / 17.01.2017Коментари (0)1057
©
Синът Калоян
Основната версия на прокуратурата за смъртта на семейството във Вълчи дол е битов скандал с последвало убийство и самоубийство. Това е нещо, което все още не е потвърдено изцяло, и не изключваме нито една друга версия, каза окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. 

При срещата си с министър Бъчварова днес директорът на полицията във Варна Даниел Пашов намекна, че няма външна намеса в трагедията. Според разследващи е имало скандал между бащата Енчо Иванов и сина Калоян. Майката Иванка вероятно е застанала между тях и е била простреляна. По-късно един от мъжете убива другия и си тегли куршума.

"Енчо много обичаше жена си Иванка и не би вдигнал пистолет срещу нея. Те бяха хубаво семейство", каза съседка от ул. "Кап. Георги Мамарчев". 

На нея е 3-етажната къща близнак на Иванка и Енчо. Трагедията се е разиграла на първия етаж, където бяха пуснати десетина роднини и близки вчера по обяд, след като труповете бяха откарани за аутопсия във варненската Съдебна медицина. 

"От неделя на обяд сме тук. Още не е ясно какво точно се е случило", каза вълчидолски полицай, който си поръчваше дюнер близо до къщата на загиналите.

Според съседи дъщерята на Иванови, която живее в близкия град Аксаково, звъняла в събота вечерта на родителите си. След зловещото мълчание на телефона тя пристигнала в неделя сутринта в родната си къща и се натъкнала на трите трупа. 

"Бащата Енчо бе познат като добър човек. Започна работа като пожарникар във Вълчи дол. После отиде на същата работа в Девня за повече пари. Пенсионира се, но пак работеше в някаква частна пожарна в Девня", каза съсед. 

Друг мъж от отсрещния блок сподели, че познава Иванови като много добро семейство. Във Вълчи дол обаче се появи слух, че синът Калоян имал проблеми с алкохол и наркотици, което ядосвало баща му. В профила си във Фейсбук Калоян позира на минияхта, има селфи с чаша в ръка. 

Баща му и майка му, която е работила като продавачка в хранителен магазин към местната РПК, били трудолюбиви хора. Те гледали пчели и имали собствено производство на мед с етикет и лиценз за износ в чужбина. Братът на Калоян пък работел в Германия, но не е преуспял, твърди друг съсед.

"Взехме с колата Калоян от Варна за Коледа. Беше толкова весел и постоянно говореше за баниците на майка си. Не вярвам той да е наркоман. Като малък е опитвал, но си беше стъпил на краката", каза жена, чиято дъщеря е приятелка на Калоян. 

Според нея синът обожавал майка си и баща си, ако е направил нещо, значи е превъртял. 

"Калоян се прибираше при всеки удобен момент при родителите си. Дъщеря ми му намери работа като майстор във фирма за облицовки. От 6 месеца работи там и щом му даваха заплата от 1500 лева, значи са го ценили. Не сме чували да е затънал в дрога или алкохол. Наркоманите тук си ги знаем, Калоян не е от тях. Той дори планираше да замине да работи в Австрия или Германия".

"Енчо Иванов произвеждаше прекрасен мед, от който купувахме. Изключително трудолюбив човек. Защо се случи това, не знам. Може би хората у нас полудяха от мизерията и липсата на перспектива", каза съседът Петър Петров, който не може да си обясни как се е стигнало до трагедията. 

Друг съсед пък подхвърли, че големият син на Иванов е започнал бизнес в Германия, но нещо не му провървяло и май имал финансови задължения към банките. Преди 16 години Вълчи дол стана свидетел на друго зверско тройно убийство. Тогава младият ром Георги Ангелов закла приятелката си и две нейни приятелки от ревност. 

Зверството се разигра на 10 юли 2000 г. Тогава чистачка в местното училище се натъква на труповете на 17-годишната Галина Иванова, 15-годишната Ралица Колева и 13-годишната Анастасия Василева, потънали в кръв насред пустия школски двор. 

Във фаталната вечер на 10 юли Георги Ангелов, син на местния касапин, разбрал къде празнуват бившето му гадже Галя и приятелките ѝ и решил да ги причака по пътя ѝ към дома. Уж искал да я върне при себе си, но за всеки случай взел един от големите ножове на баща си. 

Притаил се в храстите в училищния двор и щом девойките се приближили, викнал Галя. "Няма да се върна при теб!" били последните думи на момичето, преди касапинът с мощен удар да му пререже гърлото. След това заклал и Анастасия и Ралица.


Източник: в. "24 часа"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: